bugün
- habire1275
- ben geldim naneler13
- habire12 adamdır37
- izmirli kızların verici olması33
- messi'yi savunan adamla ahbaplık etmem5
- sssilvermist22
- kafa dağıtmalık şarkı önerileri5
- claudian clouds kadındır12
- deccal'in sozluge gelmesi10
- gece sokağa çıkıp auuuu diye bağırmak3
- lionel messi10
- arkadaşlar bi bakar mısınız3
- cilgincapkin13
- anın görüntüsü17
- ben senin yerinde olsam5
- bir ay çaylak olmak4
- en sevilen su markası3
- şu anda çalan şarkı2
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- allah5
- sözlükteki kavganın amacı5
- erkeklerin artık adım atmaktan korkması20
- gaz fren debriyaja aynı anda basarsak ne olur16
- mutlu ama uzak olsun3
- arap gel oğlum5
- hiyeroglif dilleri2
- yarası olan gocudur5
- türkiyedeki bölümlerin açıldığı ilk üniversiteler2
- her yazdığı artı oy alan yazar4
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- sakız falı2
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası19
- gammazların tarafsız olması gerekliliği26
- bankta oturup kola çekirdek keyfi yapmak2
- suca suruklenen cocuk7
- sözlük kızları bizim neyimizdir sorunsalı11
- her yere gocu yazan yazarlar2
- katı sadakat bekleyen erkek2
- gocu dümbüğü2
- arkadaşlar sizce bu takım elbise güzel mi15
- yapay zeka bile moderatör oldu3
- temmuz6
- aşık olmak2
- hakkımda bilmeniz gerekenler34
- aslan3
- yorgun mermi13
- burhaniye6
- sokak köpeği3
- futbol6
- as maca'yi 90'a asmak2
hemen anlatayım. 1. bizim mahalledeydi genelde akşama doğru çıkardı ortalığa, başta bakkalımız ve esnafımız yardım ederdi. mahallenin çoluğu çocuğu ona seyfi amca derdi. birde kedisi vardı bu ayyaşımızın. üstü başı çok pislenir sakallı uzarsa mahalle el tutar elbise verir, traşını yapar cebine harçlığını koyardı. ama genede şarabından vazgeçmezdi. bir gün sordum seyfi amcaya, ya amca bu yaşa geldin neden içiyorsun yapma diye, öyle bir bakış atmıştı ki bırakın kelimeleri ansiklopediler o bakışın derinliğini ve anlamını size öğretemez. bende sessizce ayrılmıştım yanında. mahallede bir karıncayı bile incitmeden yıllar sonra ortadan kaybolmuş gitmiş ve bizi üzmüştür.
diğer ayyaşımız ise namı diğer deli fatma ! istiklalde sürekli takılanalar varsa duymuşlardır namını. 14 de evlendirilmiş istanbula gelmiştir. kocası tarafından sürekli dövülüyormuş, oda evden kaçmış. tabi ilk olarak pavyonlara oradan sokak kadınlığına terfi etmiş. gençliği gidince de sokaklara düşmüş ve kendini alkole vermiş. kimsesi yok. taksimin köhne kimsenin giremeyeceği bir binada yaşıyor. belki ölmüştür artık bilmiyorum.
bildiğim ise bu iki sarhoşa baktığımda hayatlarına neden olan olumsuzlukların alkol olmadığı, onları ayyaş yapan nedenlerin alkol değil sistemin çarpıklıkları ve istismar edilmiş koca bir ömür görüyoruz.
hiç bir insan ayyaş olmak istemez, aslında olan kişisel olarak olumsuz bağımlılıklara dönüşmüş toplumsal acımasızlıktır !
son olarak bu ülkede ayyaşların kimseye ben zararı dokunduğunu görmedim (ayyaşların...) ama keşlerin çok gördüm. özellikle son darbeden sonra mecliste kafalarına göre kanun çıkarıp milletin anasını ağlatan ayranın topuzunu kaçırmış keşler var.
diğer ayyaşımız ise namı diğer deli fatma ! istiklalde sürekli takılanalar varsa duymuşlardır namını. 14 de evlendirilmiş istanbula gelmiştir. kocası tarafından sürekli dövülüyormuş, oda evden kaçmış. tabi ilk olarak pavyonlara oradan sokak kadınlığına terfi etmiş. gençliği gidince de sokaklara düşmüş ve kendini alkole vermiş. kimsesi yok. taksimin köhne kimsenin giremeyeceği bir binada yaşıyor. belki ölmüştür artık bilmiyorum.
bildiğim ise bu iki sarhoşa baktığımda hayatlarına neden olan olumsuzlukların alkol olmadığı, onları ayyaş yapan nedenlerin alkol değil sistemin çarpıklıkları ve istismar edilmiş koca bir ömür görüyoruz.
hiç bir insan ayyaş olmak istemez, aslında olan kişisel olarak olumsuz bağımlılıklara dönüşmüş toplumsal acımasızlıktır !
son olarak bu ülkede ayyaşların kimseye ben zararı dokunduğunu görmedim (ayyaşların...) ama keşlerin çok gördüm. özellikle son darbeden sonra mecliste kafalarına göre kanun çıkarıp milletin anasını ağlatan ayranın topuzunu kaçırmış keşler var.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar