bugün

sike sürülecek aklı olmamak

http://www.hurriyet.com.t...n/televizyon/23348805.asp

Benzemez kimse sana yayından kaldırılmış. gerekçelere bakıyorum, ee seyfi dursunoğlu belden aşağı espri yapıyor ondan diyorlar.

Ben bu noktada birşey demek istiyorum. Öncelikle, eğlence konseptinden hiç anlamayan televizyon yöneticilerinin hüküm sürdüğü günlerdeyiz. birçok kanalda haftanın 7 günü akşam en yoğun televizyon izlenen saatlerde dizi yayını var. ve bu o kadar bıktırıcı, o kadar bıktırıcı ki anlatamam. müziğe o kadar yabancılaştık ki, eskiden eğlence programları olurdu, daha farklı birşeyler izlerdik. şimdi, zaten karakter olarak oturmamış tiplemelerin başına gelen ve sonunda birbirine benzeyen döngülerde yaşanan olayları seyrettiğimiz dizilerle karşı karşıyayız. her türlü olumsuz görüşüme rağmen, bunu kırmayı başaran televizyonlardaki belki de tek programın gelişine yayından kalkmasına anlam veremedim. kaldı ki, demet akbağ yanında seyfi dursunoğlu formülü muazzam.

Bakın bütçe olmaması nedeniyle eskiden show tv de yayınlanan bir dizi vardı, emir in yolu. aklıma gelen olayları sıralayacağım bir bakalım:

emir rakibinden intikam almak için rakibinin kız kardeşine yanaşıyor. birlikte oluyorlar, sonra bırakıp gidiyor. rakibinin sevgilisi bir ferhunde* türevi. parası olan biriyle beraber oluyor, onun parasıyla kardeşini finanse ediyor, keyfini sürüyor, bitince bir diğerine sıçrıyor. arada çekilen silahlar, kavgalar, zehirleme, öldürme ve öldürmeye teşebbüs, arkadan çevrilen işler, falan filan.

Şimdi yukarıdaki normal oluyor ama huysuz virjin küfür ettiğinde yasaklanmalı öyle mi? bu nasıl bir ahlak anlayışı anlamıyorum. gazetelerde okuduğumz gerçek yaşam öykülerinde korkunç olaylar cereyan ediyor. bunlara maruz kalana güünah değil mi peki? insanların haber alma hakkına mı atıf yapacaksınız? ben öyle haber almak istemiyorsam ne olacak?

uğraştığımız işlere bakın, sike sürecek aklı olmayan insanlara kocaman medya kuruluşlarını temsil ediyorlar. çingeneyi kral yapmışlar, önce babasını kesmiş ya; o hesap.