ayran

ne milli içkimiz ne de milli içeceğimizdir.
milli içeceğimiz kımızdır ama o başka bir detay. şimdiki konumuzla alakası yok. direk lafa giriyorum;

ne çeşit bi toplum olduk biz lan. adam muhteşem yüzyıl dedi 45 gün onu tartıştı bu insanlar.
hatta ve hatta akşamları kafa siken tartışma programlarında koca koca adamlar oturmuş muhteşem yüzyıl'ı tartışıyor. yok öyle değildi, olur mu canım kanuni at sırtında doğdu. hürrem de pek çirkinmiş kanuni onun her dediğini nasıl yapıyordu ayol ?
bu ne lan ? başka işiniz yok mu amına koyim sizin. dizinin yapımcılarının da çok sikindeydi kanuni'yi hürrem'i düzgün tanıtmak, tarihi olayları doğru nakletmek falan. adam tarihi olay anlatsa 10 kişi izler, işin içine aşk meşk entrika sokunca 1000 kişi izliyor. yapımcı buna bakar, yemişim tarihi dizi temasını. zaten tarihi dizi olsa izleyenlerin %1'e düşeceği gerçeği bile başlı başına bir delil bu toplumun kafasını nelerle doldurduğuna dair.

diziyi sadece bi örnek olarak verip geçecektim amma uzattım amk. neyse lafı dolandırıp şuraya getiriyorum;
bu ayran mayran, kanuni, hürrem, kürtaj, eylem'in poposu göründü gibi googleda aratmaktan bıkmadığınız şeyler gündem değiştirmenin ta kendisi. bu kadar zor mu lan bunu anlamak, şu beyni biraz çalıştırsanız yanmaz lan korkmayın.

neden mi bunların hepsi gündem değiştirme olayı, çünkü bu ülkede dün 4. yargı paketinin cumhurbaşkanı abdullah gül tarafından onaylandığını bilmeyen 50 milyon kişi vardır iddaaya girerim. ayranla uğraşıyoruz lan boru mu ? sikmişim 4. yargı paketi de kim oluyor ?
kürtaj tartışmaları gırla giderken meclisten limanların yabancılar tarafından işletilmesi dahil kaç tane yasa geçtiğini bilmiyordun değil mi, şimdi ben yazınca öğrendin.

sonra koyun, cahil deyince kızıyor dalyarak. ulan cahilsin ve koyunsun işte. halbuki elinin altında internet var, her gün resmi gazetede neler yazıldığını günde 45 dakikanı ayırarak okuyabilirsin. şu interneti lise sex yazıp aratmaktan başka bişey için kullanmaman seni koyun yapıyor. dünyadan bi haber orospu çocuğu seni.

starbuckstan yaşasın 1 mayıs mesajları atanlar bu ülkeden siktirolup gittiğinde bişeyler düzelecek.

hadi şerefe
görsel