bugün

ahilik

ahi tarikatının bünyesi çok zengindir. osmanlı döneminde var olmuş bir tarikattır. ahi ler hem esnaf hem kılıç tutan hem de ilim zengini insanlardı. tarihten bir alıntı yapacak olursak.

ahiler bir çarpışma haline girecekler... kılıçlarını çekiyorlar fakat karşıdaki 5000 kişilik ordu baygın halde bakımsız ve açlar. ahiler kılıçlarını kınlarına sokup az önceki düşmanı kucaklar ve yedirir içirir ve iyileştirirler. o beşbin kişinin 4000 i müslüman olmuştur 1000 kişisi ise selametle memleketlerine dönmüştür... hırpalanmamışlardır.

atalarımızı "osmanlıyı" barbar olarak nitelendiren karalamaya çalışanlara çok iyi bir tarih dersidir.

istiklal marşımızın 5. kıtasında Mehmet Akif ersoy un da bahsetmiş olduğu gibi

"Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın"

osmanlı tarihi boyunca türkler hiç bir şekilde hayasızca savaşmamıştır. çocukları katledip kadınlara tecavüzde bulunmamıştır. hatta gittikleri yerleri geliştirerek eserler bırakmışlardır.

Türk islam tarihinde osmanlıda kesinlikle hayasızca savaş olmamıştır.

yakın tarihimizde tvlerde de gündeme gelen bir haber.

çanakkale de savaşıp yaralanan bir düşman askerini savaşamayacak halde olduğundan bizim şu "sözde barbar" türk yaralarını iyileştirir ve sığınmasına yardımcı olur. sonra memleketine döner bu asker.

işte bu düşman asker memleketinde herkese tabiki anlatmıştır olayı . ve torunları yakın zamanda bizim bu yaraları saran türk ün köyüne dozerler tarım araçları ve kamyonlar iş makineleri hiğbe etmiştir bir teşekkür niteliğinde.

ahilik, ahiler ve osmanlının öz anlayışı illaki kazanç çıkarıyor ortaya.
güncel Önemli Başlıklar