bugün

doğu perinçek gladyo yu yargılıyor

perinçek'in iddianamede geçen hakkındaki iddiaları(!) yalanlamasıdır. yalanlamasıdır diyorum çünkü bir çok iddiayı(!) ciddi ciddi alaşağı ediyor savunmada. bir kaç iddiayı da mantıklı izahlar getirmek suretiyle çürütmeye çalışıyor. lakin bu açık uydurmalara iddia bile diyemiyorum ki, iddianın da belli bir tutarlılığı olur.

ben 2500 sayfalık iddianameyi ve polis ifadesini okumadım, belki bir bütünlük çerçevesinde daha mantıklı, açıklayıcı ve net şeyler vardır gerek perinçek hakkında gerekse diğer tutuklular hakkında. lakin hiç sanmıyorum. bunu sanmamamın nedeni ise tuncay güney'dir. tuncay beyimizin mülakatıyla iddianame hazırlayanlar, bu iddiaları manşetlere taşıyan gazeteler, bu iddialar üzerinden halka ergenekon ifşaaları demeçlerinde bulunan siyasetçiler, tuncay güney'in henüz 1-2 hafta önce canlı yayında katıldığı bir programda mülakatı tehditle, baskı altında verdim ifadesini duymadılar sanırım. duymazlar.

lakin yine söylüyorum, iddianame ve savunmaların tam metinlerini okumak lazımdır. ancak öyle kesin bir yargıya varabiliriz belki.