bugün

11 nisan 2013 ss lazio fenerbahçe maçı

sonu istediğimiz gibi biten maçtır. bir galatasaraylı olarak diyeceklerim var.

1. fenerbahçe'nin kötü oyununa söz edenler var. hatta bizim real madrid maçıyla kıyaslayanlar falan... futbolun ruhunda var bu. ilk maçı evinde 2-0 kazanmışsan, biraz defans yaparsın, tempoyu düşürebildiğin kadar düşürürsün, oyunu soğutursun. rakibin atak tazelemesine imkan vermezsin. bulursan da bir tane atarsın. doğru oyun budur. elbette bu oyunda pozisyon verirsin, verdiğin kadar da bulma şansın olur. neticede fenerbahçe doğru oyunu mükemmel değilse de gayet iyi oynadı. şayet ilk maçı lazio 2-0 kazanmış olsaydı, fener elbette tempoyu bu seviyede tutmaya çalışmayacaktı.

2. artık bundan sonrası zorlaşıyor. kupanın favorisi ingilizler gibi dursa da herkeste en az bir final umudu var. artık o saatten sonra ne olacağını kimse kestiremez. gerçi basel'in kupayı alacağını söyleyenler de var. onu bekleyip göreceğiz.

3. aykut kocama buralardan sonra, beni eleştirdiler ama ben haklıydım havasında değil, acaba oyunumu nasıl geliştirebilirim düşüncesiyle konsantre olmalı. çünkü eksikleri var ve tamamlanmayacak eksiklikler değil.

4. fenerbahçeliler mümkün olduğu kadar galatasaraylılardan uzak dursunlar. keşke ligdeki maç da son haftalara kalmış olmasaydı. galatasaray'ın 12-13 sene önce yaptığı işe bu kadar yaklaşmışken kaybetme baskısı gereksiz bir baskı olur.

5. önümüzdeki senenin oyuncu planlaması konusunda biraz daha çalışması lazım fenerin. transfer gereken çok alan ve aynı alanda oynayan çok futbolcu var. ileriye iyi bir alternatif, kanatlara doğru adamlar ve geriden oyun kurabilen bir stoper lazım fenere. çok iş demek...

tebrikler fenerbahçe. darısı finale inşallah.