bugün

toefl

iddia edildiği kadar zor olmayan sınav. hatta reading parçaları aşırı kolaydı ve anlaşılırdı. listeningde konuşan kişiler nasıl tane tane konuşuyorlar. sevgili yabancı hocalarım sağolsunlar peşlerinde koşturan varmış gibi konuştukları için oradaki konuşmalar çok anlaşılır ve kolay geldi. gerçi biyolojiyle ilgili bi lectureda baya bir yer kaçırdım o da fazla bilimsel olduğundan. writing zaten readingden sonra en güvendiğim kısımdı. okulda 50 dakikada el yazısıyla 4-5 sayfalık essay yazdığımdan olacak ki ikisinde de süreyi artırdım, o yüzden defalarca üstünden geçtim. konular da kolaydı zaten. speaking olayı sinir bozucu. en az 15 kişi aynı anda konuşunca gel de odaklan bakalım. speakingde sıçıcam gibi. yanımdaki hayvan herif böğürmeyeydi iyiydi ya neyse.
zor sınav görmek isteyenler gre'ye girsin. toefl onun yanında açıköğretim ingilizce sınavları gibi kaldı. en azından zamanın yetişmesinde sıkıntı olmuyor. aksine speaking hariç tüm kategorilerde zamanım da arttı.
daha fazla bilgi almak isteyen ve endişeleri olan kişiler için bir pm uzaktayım. hem gre hem toefl hakkında seve seve yardımcı olurum. şimdiden yolunuz açık olsun gençler.