bugün

kimya mühendisliği

Kökeni petrol endüstrisine dayanır, ham petrolün işlenmesi ve geniş çapta ve çeşitlilikte üretim yapan rafinerilerin sayısının artmasıyla, bu tesislerin dizaynını yapıp verimliliğini artıracak kimya da bilen mühendislere ihtiyaç hasıl olmuştur. ilk olarak MIT de açılan bölüm hala course x adıyla anılmaktadır. Kimya mühendisliğinin ayrı bir mühendislik dalı olarak benimsenmesi ve kimyacılardan da ayrılması için en büyük çabayı George Davis harcamıştır, mesleğin babası diyebiliriz.
Bugün herhangi bir tür kimyasal olayın gerçekleştiği tesisin plan proje safhasından başlayıp dizaynına daha sonra yönetimine ve ekonomisine kadar herşeyiyle ilgilenmek kimya mühendislerinin işidir.
Kısacası pozitif bilimlere hakimiyet,dizayn-tasarım-yetenek,programlama bilgisi,yabancı dil,ekonomi bilgisi kimya mühendisinin olmazsa olmazlarıdır..
Lütfen kimyacılarla karıştırmayınız,onların da çok saygı duyduğumuz bir işleri var,kendileri bilim insanları olurlar,bizse onların keşfettikleri şeylerin en verimli kullanımı geniş çapta üretimi ve piyasasıyla ilgileniriz.