bugün

Amerikan icadı bir bölümdür.pek çok alt grubu vardır, oldukça zor bir bölümdür. proses, polimer, biokimya, petrokimya alt gruplarından bir kaçıdır.
Kız popülasyonu diğer mühendisliklerin aksine çok fazla olan bölüm.Hepsi parfümdü,kozmetikti biyerlere kapak atma peşinde... (bkz: yavaş)
*geride bıraktığım iki yıl boyunca kan kusturtan, yok ödevmiş, yok projeymiş, yok chemical plant'miş, yok rapormuş insanların annesini ağlatan, geleceği her zaman var olan meslek. ingilizce okunması makbuldür ve yanında mutlaka almanca gerekmektedir. eğer lab.larla dolayısıyla kimyasallarla haşır neşirseniz her an bi tarafıma bişey olacak korkusuyla elleriniz titreyerek deneyleri yaparsınız. korkutur bir yandan da şaşırtır.. böyle bir bölüm işte **
şu anda 1. sınıfında okuduğum bölümüm. Hepimizin annelerini şimdiden üzen ileride 'abi naapçaz biz yaa' dedirtmesi muhtemel bir bölüm *

aylardan sonra gelen edit: yanılmamışım. imdaaaaatt!!!
Kökeni petrol endüstrisine dayanır, ham petrolün işlenmesi ve geniş çapta ve çeşitlilikte üretim yapan rafinerilerin sayısının artmasıyla, bu tesislerin dizaynını yapıp verimliliğini artıracak kimya da bilen mühendislere ihtiyaç hasıl olmuştur. ilk olarak MIT de açılan bölüm hala course x adıyla anılmaktadır. Kimya mühendisliğinin ayrı bir mühendislik dalı olarak benimsenmesi ve kimyacılardan da ayrılması için en büyük çabayı George Davis harcamıştır, mesleğin babası diyebiliriz.
Bugün herhangi bir tür kimyasal olayın gerçekleştiği tesisin plan proje safhasından başlayıp dizaynına daha sonra yönetimine ve ekonomisine kadar herşeyiyle ilgilenmek kimya mühendislerinin işidir.
Kısacası pozitif bilimlere hakimiyet,dizayn-tasarım-yetenek,programlama bilgisi,yabancı dil,ekonomi bilgisi kimya mühendisinin olmazsa olmazlarıdır..
Lütfen kimyacılarla karıştırmayınız,onların da çok saygı duyduğumuz bir işleri var,kendileri bilim insanları olurlar,bizse onların keşfettikleri şeylerin en verimli kullanımı geniş çapta üretimi ve piyasasıyla ilgileniriz.
(bkz: organik kimya)

(bkz: ağlatan şarkılar)
beni de bünyesine katan oluşumdur.bölümde zevkli yanları yok değildir ancak sıkıntılı yanları da epeycedir.yan binalardaki inşaat,bilgisayar,makine vs gibi erkek öğrenci sayısı fazla olan mühendislik bölümlerince "aga bana kız arkadaş ayarlasana" tarzi cümlelerinin öğrencileridir çoğunlukla.mühendislik söz konusu olunca her mühendis gibi calculus mağduru olmuşlardır."mezun olunca napcan sabun mu yapcan.?" ve "şimdi siz kimyager oluyorsunuz mezun olunca değil mi.?" sorularını duymaya alışkın ancak her duyduklarında da sanki ilk defa duyuyormuşcasına kızmaya meyilli öğrenci topluluğudur.
mezunlarına iş garantisi olan nadir bölümlerden.
hiç iş bulamadın eroin imalatçıları havada kapar.
cok pis kokar...
mezun olmanın deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğu, okuduğun süre zarfında gençliği çürüten, okurken gezenleri

sadece izleyip, iç geçirmene neden olan bölüm...
ömür törpüsü bölüm.
zor bitirirsin mezun olup iş aramaya başladığında nasıl iyi biriş çıkmaz diye kafanı duvarlara vurur bi taraftan da hükümete küfür edersin, ufak patron şirketlerinde çalışırsın ruhsal dengenide bozarsın.
Otur kpss çalış.
okumanın ayrı, millete açıklamanın ayrı dert olduğu, adı 4 yıllık olduğu halde yaşattığı stresle ömürden en az 8 yıl alan bölüm. ha buna rağmen seviyorum o ayrı.* * *
en önemli mühendislik dallarından biri. ne yazıktır ki bünyesinden ayrılan bir çok mühendislik sebebiyle değerini yitirmiştir.
(bkz: universal engineer)
dünyadaki en önemli mühendislik dalıdır. en temel mühendislik dalıdır. türkiyede değeri pek anlaşılamamıştır. akademik kariyer yapılabilecek en güzel alanları bünyesinde bulundurur.
yarrak kürek mühendisliklerden biridir. Tabii ki her dalda uzmanlaşma olması lazım, lakin Makineciler için ne derler 2 yıl daha okusun doktor olsun, işte 1 yıl daha okusunlar kimya mühendisi olsunlar. bunun için 4 yıla ne gerek var? var da abartmaya gerek yok mesleği.

not: Makine mühendisi değilim, Gemi inşaatı ve makinecisiyim 1-1.5 yıllık eğitimle makineci gemi inşaatçı da olur.
organik kimya dersi geçildiğinde malibu açtıran bölüm.
kendilerine kimyager denilince sinirden deliye dönen ve kimyager ile kimya mühendisleri arasındaki 1000 farkı anlatmakla karşısındakini en sonunda onlara kimyager demeye tövbe ettiren meslek grubudur.
en kapsamlı mühendislik türüdür. 1970 ve 1980 döneminde ülkede en çok revaçta olan mühendislik türü olması sebebiyle o dönemde lisans eğitimi alacak adayların en iyi kesimi bu mühendislik dalına yönlenmiştir ancak şuanda birçok dalı kendisinden ayrılan günümüz kimya mühendisliği bölümleri eskiye göre popülerliğini yitirmiş, bunun sonucu olarak eskiye oranla daha alt seviyede öğrenciler kimya mühendisliğini tercih etmektedirler. hem bu sebepten hem de mühendislikte tecrübenin önemi çok büyük olduğundan şirketler yeni mezun kimya mühendisine pek sıcak davranmazlar, tabii ki istisnalarıyla beraber, eğer odtülü iseniz durumlar biraz değişiyor.

(bkz: odtü kimya mühendisliği)
annemin mesleği. hayatınızın geri kalanında daha zeki olmanızı ve daha geç bunamanızı sağlar, emin olun. yaşadım, biliyorum.
bir insan 45 yaşından sonra bütün kimya ve matematik konularını hatırlayabilir mi? eğer kimya mühendisliği okumanız sayesinde yüksek matematik okuduysanız hatırlarsınız.
lise mezunu, mesleği olmayan insan kalmamasına yardımcı olan bölümdür.

(bkz: çalıştım başardım len)
Hayatı anlamlandıran, gözleri ışıldatan, zekanı kullandığını hissettiren, yediğin giydiğin doğadaki her şeye farklı gözle baktıran bölüm.
atom bombası yapabilirler.
zevkle okuduğum bölümdür. her mühendislikten az az alır. bir diger ismi joker mühendisliktir. türkiyede degeri bilinmez normaldir, amerikada en çok para yapan mühendislik dalıdır. hee bir de endüstri mühendisliği için makine mühendisliğine benzer derler. bir tane ortak dersleri yoktur. kimya ve makinanın ortak derslerinden bazıları: kütle aktarımı, ısı aktarımı, diferansiyel denklemler, matematiksel modelleme, termodinamik, malzeme bilgisi v. s ...