bugün
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri47
- yaşanmamışların yası6
- en iyi vampir filmi4
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı29
- en iyi kurt adam filmi3
- buzdolabının kapağını açıp boş boş bakmak4
- gary oldman2
- claudian clouds33
- gece sokak kedileri tarafından saldırılmak4
- the crow2
- cok da abartmaya gerek uok6
- insan ne ister4
- annem2
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız7
- anın görüntüsü25
- yazarların akşam yemekleri5
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği7
- günlük2
- sözlük kızlarının kekleri24
- başkalarının istediği gibi yaşamak4
- ankara da yeni nesil suç örgütleri operasyonu2
- true'nun engelli olması6
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- kadınlar6
- okan buruk9
- true ile tatlı sert3
- önyargı2
- allah11
- meriç dükalığı8
- sarapci koala hatayi33
- morkstar2
- sevdiğiniz yazarlar8
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız7
- islamda namaz yoktur30
- gücünden sıkılıp kendini yok eden tanrı2
- sözlükte kimin idamına evet dersiniz6
- fusya semsiyeli yabanci22
- true ve g'i l d'e d l'i l y birlikteliği4
- kürdistan10
- tai lung8
- seni tanıyorum4
- amedspor maçından korkmak3
- dantelli sütyen takan erkek12
- ak partililerin apoya villa yaptırması36
- özürlü diyerek hakaret ettiğini sanmak4
- alışkanlığı karakter sanmak2
- seri eksicinin iq düzeyi4
- true'nun idrak yolları enfeksiyonu sorunu4
- victor osimhen2
- mazotun yarım litresi 50 tl28
afro-cuban bir perküsyon olan bongo küçüğünün çapı 19, büyüğünün çapı 21 cm olan iki küçük davulun birbirine bağlı olarak bir arada durmaları ile oluşmuştur. küçük davula Macho (isp. erkek) büyük davula ise Hembra ya da Mujer (isp. Kadın) denir. istisnalar olmakla birlikte genellikle bongoyu çalmaya macho ile başlanılır. kasnağında genelde ağaç kabuğu kullanılsa da mermer, metal, cam, fil dişi ve seramikten yapıldığı da görülür.bongolar genellikle doğal deri kaplıdır. ancak daha etnik bir tını elde edebilmek için özellikle macho dediğimiz küçük davulun rontgen filmiyle kaplı olduğuna da rastlayabiliriz.
bongo sağ ve sol elin işaret parmaklarıyla davulların tokatlanması yöntemiyle icra edilir. bongoya kendi tınısını veren püf noktası da işte tam burada gizlidir. parmaklar değil bilek hareket etmeli ama davullara sadece her iki elin de işaret parmağı vurmalıdır yalnızca...
çalması başta zor gelebilir, evet büyük bir ritim duyusu olması gerektiği çalan kişide doğrudur.
ama alıştıktan sonra ve ritim duygunuz gelişmişse çalması dünyanın en keyifli enstrumanlarından birisidir.
her enstrumanın olduğu gibi bu küçük ve sevimli perküsyonumuzun da akorda ihtiyacı vardır tabii ki.
bongo alındığında yanında verilen anahtar ile akort edilir. teknik işlerden, alet hırdavattan hiç anlamayan biri olarak kaç numara anahtarın gerektiğini bilemeyeceğim. ama iki davul için farklı büyüklüklerde ağzı olan ve enstrumanla birlikte verilen anahtar bu işi oldukça iyi görüyor.
bongo akordunda temel kural icracının duymak istediği soundu yakalamasıdır. macho hembradan daha tiz akort edilmelidir.
ancak yine de standartizasyon manyağı sözlükçüler için belirtmek gerekirse Hembra'nın sol-la, Macho'nun re-mi notalarına akord edilmesi hoş bir tını yakalamanıza faydalı olur.
bir kaç aydır yakınen incelediğim bu enstruman hakkında bildiklerimi sizinle paylaşmamın faydalı olmasını umut ediyorum..
bongo sağ ve sol elin işaret parmaklarıyla davulların tokatlanması yöntemiyle icra edilir. bongoya kendi tınısını veren püf noktası da işte tam burada gizlidir. parmaklar değil bilek hareket etmeli ama davullara sadece her iki elin de işaret parmağı vurmalıdır yalnızca...
çalması başta zor gelebilir, evet büyük bir ritim duyusu olması gerektiği çalan kişide doğrudur.
ama alıştıktan sonra ve ritim duygunuz gelişmişse çalması dünyanın en keyifli enstrumanlarından birisidir.
her enstrumanın olduğu gibi bu küçük ve sevimli perküsyonumuzun da akorda ihtiyacı vardır tabii ki.
bongo alındığında yanında verilen anahtar ile akort edilir. teknik işlerden, alet hırdavattan hiç anlamayan biri olarak kaç numara anahtarın gerektiğini bilemeyeceğim. ama iki davul için farklı büyüklüklerde ağzı olan ve enstrumanla birlikte verilen anahtar bu işi oldukça iyi görüyor.
bongo akordunda temel kural icracının duymak istediği soundu yakalamasıdır. macho hembradan daha tiz akort edilmelidir.
ancak yine de standartizasyon manyağı sözlükçüler için belirtmek gerekirse Hembra'nın sol-la, Macho'nun re-mi notalarına akord edilmesi hoş bir tını yakalamanıza faydalı olur.
bir kaç aydır yakınen incelediğim bu enstruman hakkında bildiklerimi sizinle paylaşmamın faydalı olmasını umut ediyorum..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar