bugün

doctor who

1964ten beri devam eden dizidir. şimdiye kadar ki tüm bilim-kurgu fenomenleri bu diziden çıkmıştır. robot köpek olayını ilk bu dizi kullanmıştır misal.

güzeller güzeli, sevgi dolu sarah jane smith karakterinin kanserden ölüşüyle derinden yaralamış dizidir aynı zamanda. kendisi 70li yıllarda doktorun yol arkadaşıydı. yıllar sonra 4. sezonda k-9 ile geri dönmüştü. bu da son dönüşü oldu ne yazık ki.

bunun dışında olayın mitinin anlatıldığı eski seride -yani 1964te başlayan siyahbeyaz seri-, dalekler skaro gezegeninde yaşamaktadırlar. ancak yaratılışlarında kendi ırkından başka herşeyi yok etmeye programlı olduklarından ve kullandıkları teknolojide ve silahta güçlendiklerinden dolayı zaman lordları onları tehdit olarak görüp durdurmaya yönelmişlerdir. sonra olaylar gelişir ve iki ırk savaşa girer. gallifrey gezegeninde yaşayan bu ırk daleklerin aksine barışçıl bir ırktır, teknoloji ve fizikte aşırı derecede gelişmiş, ancak askeri olarak yetersizdir, sadece savaş tardisleri vardır. dolayısıyla ağır kayıplar verilir, savaş kaybedilmeye yüz tutar. doktor esaretin ve ölümün kaçınılmaz olduğunu anlayarak savaşı zamanda kilitler ve tardisi alıp dünyaya kaçar. böylece dalekleri yok ederken halkını da yok etmiş olur, ki zaten zaman lordları savaşı kaybetmiş sayılmaktadır.

bu nedenden dolayı gerçek adını söylemediğini düşünüyorum, muhtemelen de öyledir.
ayrıca tüm doktorları ayrı ayrı çok sevmeme rağmen, hala ilk doktor dendiğinde aklımda sadece david tennant gelir.
nasıl oturduysa artık adam role. canını yediğim.
güncel Önemli Başlıklar