bugün

çerkes kültürü

Evrensel ahlak kurallarının hepsini doldurup Xabze'miz, ahlak kurallarımız diye sunan egoist insan topluluğunun ürünü haline gelmiş internet ortamının yaygınlaşmasıyla kültür değil bir sahte inanç haline bürünmüş öz örfümüzü modern çağın gereksinimlerine uygun revizyona giderek düzeltme niyetindeki bir oluşumun içerisindeki bir birey olarak;
1- çerkeslerin ayıpladığı şeylere örnek: - cep telefonuyla toplantıda konuşmak * kusura bakmayında ne zaman icat olundu bu merette bunu böylesine ahlak kuralı haline getirdiniz?
2- çerkes tavuğu vb. bizim yemeğimiz değildir. aslen çankırı'nın çerkeş ilçesinin meşhur yemeğidir.
3- çerkes xabzesi ana erkil bir toplumun kadın haklarını hiçe sayar. eğer bir erkek bir kızı istiyorsa alır. kadınların erkek karşısındaki söz hakları erkeğin izin verdiği kadardır.
4- çalışmaktan bahsetmişsin çerkesler çalışmaz, aksine bir çoğu köle tacirliğinden para kazanırdı.

-- daha bir çok yanlış bilinen şey sayabilirim. bizim amacımız yalansız, her milletin kusurları hataları olabileceğinin farkında olup bir millet bilinci kazanmak. kesinlikle kendi ırkımızı kötülemek gibi bir niyet içerisinde değiliz. ama egoistliğin, rus maşası olmanın, verilen yemlerle oyalanmanın karşısında durmak bizler için bir vazife, bir onurdur.