bugün

otobüste yanınız boşken ayakta 20 kişinin olması

ayakta neden durduklarını merak ettiğim konudur.

bir keresinde otobüste benim başıma geldi. oturuyorum yanımda biri vardı sonra gitti. bende kitap okuyordum. yarım saat sonra falan fark ettim kimse oturmamış, herkes ayakta bana ve boş koltuğa bakıyor. ulan dedim neden bana bakıyor bunlar. sağa sola baktım bir şey yok. dayanamadım ayakta duran amcaya dedim. amca otursana ayakatasın. yok oğlum kitap okuyosun rahatsız etmim dedi. şaşırdım. yok amca ne rahatsızlığı dedim. yok olmaz dedi. sonra ben kalktım. baktım herkes kapıştı oturmak için. ayakta bekledim. sonra ayakta kitabı okumaya devam ediyordum. arkadan bir bayan gel oğlum buraya otur dedi. yok teyze iyim böyle dedim. sen kitap okuyosun oğlum rahat edersin burada dedi. yok yok iyim dedim. gel gel dedi. biraz daha ısrar etsem kafama çantayla vuracaktı. oturdum sıkıla sıkıla inene kadar kimse kaldırmadı.

bu olay iki yıl önce kuşadasın da oldu. istanbula geldim yine kitap okuyodum kaldırdılar. ayakta okuyordum, önümdeki adam " şu kitabını şimdi okuma sırası mı? sırtıma batıyo hep" dedi. tuttum aşağıya attım ilk durakta adamı. ondan sonra da otobüste kitap okumadım.

insan farkı. neden fark. istanbulda her yerden insan var. kuşadasında kışın sadece halkı ve ahlaklı insanları var. selam olsun.