bugün

samet aybaba

büyük maçlar alacak kadrosu yok diye savunulmaması gereken hoca. 27 ocak 2013 galatasaray beşiktaş maçı'nda yaptığı taktik hatalar hala rüyalarıma girmekte. güle oynaya alabileceğimiz maçı can havliyle verdik. tek tek hatalarını saymak istiyorum müsadenizle.

1- tek forvet holosko ile başlıyorsun burası iyi. fakat sahadaki futbolcular sanki hala almeida var gibi holosko'ya top şişiriyorlar. ben olsam maçın ortasından çığlık feryat şişirmeyin lan diye bağırırım. yapacakları çok basit, iki tane ayağa pas yapıp holosko ya da olcay'ı arkaya kaçıracaksın. iki tane pas yapamıyoruz neden çünkü fernandes top eziyor, veli tek topları rakibe hediye ediyor. peki ne yapacaksın dakika 10 çıkar veli'yi sok oğuzhan'ı. kayseri maçında ersan'ı çıkarıp veli'yi soktun maçı aldın, şimdi de aksayan veli'yi alıp oğuzhan'ı alacaktın ve fernandes - oğuzhan pas yapıp holosko ve olcay'yı arkaya kaçıracaktı. bu kadar.

2- aylardır oynamayan mehmet akgün'le çıkmak. aynısını ilk yarıdaki fener maçında escude'yi sol tarafa koyarak yaptı o maçı da verdik. çok basit, madem risk alacaksın minimum risk al, çek veli'yi sağa koy ortaya oğuzhan'ı bitti gitti. hilbert'i ne yerinden ediyorsun.

3- rakip bir amatörlük örneği göstererek hazır olmayan yeni transferini oyuna sokuyor, sende karşılık olarak hazır olmayan yeni transferin dentinho'yu sokuyorsun. hem de defasif hem ofansif etkinliği süren, pas yüzdesi yüksek olan olcay'ı oyundan çıkararak.

4- olcay çıktıktan sonra dentinho'yu sola, necip'i sağa alarak ortasahanın defansif yükünü o günün en formsuz ismi veli'ye emanet ediyorsun. sonra galatasaray 10 kişi kalınca göbekte top yaparak rahatlıyor ve biz baskı kuramıyoruz.

normalde samet aybaba'dan memnunum ama bütün derbilerde maksimum risk alması, sürpriz kadrolar çıkarması beni deli ediyor.

galatasaray'da da eksikler vardı ama minimum risk alarak bizim maksimum risk aldığımız bölgelerden gelip goller buldular. eğer içerideki fenerbahçe derbisini de bu tip saçma riskler alarak kaybedersek bizden çekeceğin var samet hoca.