bugün

baban ne iş yapıyor

özellikle ilk okul döneminde öğretmen tarafından sorulan soru. cevap verirken babanın yaptığı işe göre not alacağını bilmezsin.

zengin bir ailenin çocuğuysan; zeka seviyen, ders çalışma durumun önemli değildir, otomatikman çalışkanlar sırasında oturursun.

şayet orta halli bir ailenin çocuğuysan; ortanın üstüne yakın olup olmadığına bakılır. beslenme saatlerinde öğretmenin memleketinin özel yiyecekleri ailenizce satın alınabiliyorsa ve siz bunları ikram edebiliyorsanız yeriniz çalışkanlar sırasıdır. aksi durumlarda ise öğretmen yüzünüze bile bakmaz, tembeller sırasında en arkalarda yer bulursun kendine.

ortanın alt kısımlarındaysan; hep tembel sırasında oturmaya alışmışsındır zaten. bir gün bakarsın ki öğretmeninin en sevdiği yiyecek evinize bir şekilde girmiştir. ısrar eder, beslenme çantana koydurursun fakat bilmezsin ki o öğretmen seni aşağılamaya alışmıştır. senden alacağı şeyi aynı kalitede görmez, küçümser bi edayla geri çevirir (halbuki aynı yerden almıştı baban). kalbin kırılır, kös kös yerine dönersin. çalışkan sırasındaki arkadaşın tarafından götürülen aynı yiyeceğin öğretmen tarafından güler yüzle kabul edilmesi gözlerini doldurur için için ağlarsın.

bir gün eline bir zarf tutuştur ve buna en az şu kadar para koyulacak diye eve gönderir öğretmenin seni. babandan öğretmenin istediği meblağın yarısın koparabilir, zarfa koyar getirirsin. öğretmen bunu beğenmez, eline cetvelle vurur. metanetli davranır bir "ahhh" bile etmezsin. dayağın acısını hissetmezsin bile. çünkü o an aklına babası zengin olan çocuğun büyük şımarıklıkla zarfı boş verişini ve öğretmenin "önemli değil, zaten okula çok yardımcı oluyorsunuz. siz peşinen verdiniz" mealinde söylediği cümle aklına geliyordur. (bkz: senin amına koyayım ilkokul öğretmenim)
güncel Önemli Başlıklar