bugün

polisin diyarbakırlı 21 yaşındaki kızı vurması

ulan amına koyim yemin ediyorum uludağ sözlük bitmiş. kanım dondu lan!

bakın tosunlarbazı yavşaklar tarafından "kürtçü" ilan edilebilirim de şuna bir göz atın isterseniz;

(bkz: çoban zannettik/@paleface)

neyse, gelelim olaya...

aynı havayı solumaktan utanılacak çok "insan" müsvettesinin olduğunu gösteren olay.

"yanlışlıkla olmuşmuş, ne varmış?" ulan trafikte sinyal vermeyi unutarak önünüze doğru kıran adama ana avrat söven adamlarsınız! biri ayağınıza bassa "dikkat etsene birader!" diyen adamlarsınız. mermi lan bu? silah! yanlışlığı mı var? hayati tehlikesi olmaması mı olayı yok saymanıza yetiyor? psikolojik etkisi ne olacak? yaratacağı tahribat ne olacak? mesela senin suratını sıyırsa bir kurşun 21 yaşındayken ve bu yanlışlıkla olsa, tüm hayatın boyunca çekeceğin bir izi "yanlışlıkla" ateşlenmiş bir silahtan çıkan kurşun yaratmış olsa "merak etme hocu, vatan-millet sakarya heç önemli değil!" mi dersiniz?

daha olayın ne olduğunu bile araştırma gayrretine girmeden "haketmişse iyi, haketmemişse kötü" diyenler var. neyin hak etmişliği ulan, neyin hak etmişliği?

memleket bölünmüş artık fiilen. onu bunu bölücülükle suçlamayı bilen yurdumun vatansever geçinen dangozları için bir kişinin gaziantep'ten ötede devlet kurşunu ile vurulması çok doğal sayılıyor. olayın mahiyeti ne olursa olsun devlet haklı mıdır? bölmüşsünüz lan ülkeyi kafanızda!

başlığı farklı boyutta anlaşılması için özellikle bir noktaya dikkat çekerek açana laf edecekseniz adam gibi seçin cümlelerinizi, masum bir kızın vurulmasını "normalleştirerek" değil!

insanlığınıza sokayım lan, polis kurşunuyla yanlışlıkla yakınınız vurulsun gidin vuran polisi alnından öpün! sorgulamayın o silah neden belden çıktı? sorgulamayın neden emniyeti açıktı! sorgulamayın neden o el hiç gereği yokken tetiğe dokundu?