bugün

akp nin 60 yolsuzluk dosyası

--spoiler--
18-BASBAKANLIK TADILATI ILE ILGILI KONU
Basbakanlik Yeni Bina, Basbakanlik Konutu ve Basbakanlik Merkez Bina'da büyük çapli tadilatlar yaptirildi. Ana Muhalefet Partisi, 3 Kasim seçimlerinin ardindan, 58 ve 59'ncu Hükümetler döneminde, Basbakanlik Yeni Bina, Basbakanlik Konutu ve Basbakanlik Merkez Bina'da yapilan bu büyük çapli tadilatlari, TBMM gündemine tasidi. Ana Muhalefet Partisi, 2003-2004 bütçelerinde bakim-onarim için cüzi ödenekler disinda bu tür bir tadilat için kaynak ayrilmazken, bu is için hangi kalemden ne kadar ödenek kullanildigi ve ihale açilip açilmadigi sorularinin Basbakan Recep Tayyip Erdogan tarafindan yanitlanmasi için bir soru önergesi verdi. Verilen soru önergesinde, Erdogan'a su sorular yöneltildi: " -2003-2004 yillarinda yenilenen Basbakanlik Merkez Binasi, Basbakanlik Konutu ve Basbakanlik Yeni Binasi'nda yapilan tadilat ve yenileme için hangi kalemden, ne kadar ödenek ayrilmistir? -Bu yenileme ve tadilatlar için ihale açilmis midir? Bu isler hangi yöntemle verilmistir? Hangi sirket veya sirketler ne kadarlik bedeller söz konusu isi üstlenmislerdir?

-Merkez Bina'nin sit alani içinde olmasi sebebiyle yenilenmesi için Anitlar Yüksek Kurulu'ndan izin alinmis midir?
-Islemleri Mücahit Aslan mi yapti? Önergesinde, bu yenileme ve tadilat islemlerinin Basbakanlik Danismani Mücahit Aslan'in koordinasyonuyla yapildigini öne süren Ana Muhalefet Partisi,rdogan'a "Mücahit Aslan'la cezaevinde birlikte hapis yattiniz ve sonrasinda Aslan'i yaniniza Danisman olarak aldiginiz dogru mudur? Dogruysa Aslan'in cezaevinde yatma sebebi nedir? diye sordu.
-Ödemeler örtülü ödenekten mi? Yine önergede, yenileme ve tadilat için müteahhitlere ödemelerin Vakifbank'taki bir hesaptan yapildiginin belirtildigi de ifade edilerek, "Bu hesap hangi hesaptir? Bu islerle ilgili tutarla örtülü ödenekten mi yapilmistir? "
--spoiler--

patagonya cumhuriyetinde verilmiş gen soru önergesidir, zira meclis kayıtları dahil hiç bir yerde bulunumamışdır.

belli olmaz merak ederde bakarsınız diye hizmet ayağınıza getirilmişdir...

http://www.skyturk.tv/news.jsp?newsId=59987&c=1
güncel Önemli Başlıklar