bugün

modern insan

modern insan -ki modern insandan kasıt, günün belli saatini dışarıda geçiren, ortalama sürede televizyon izleyip, ortalama sürede internete giren insan- günde 4000 adet reklama maruz kalmaktadır.

4000 reklam. bir insan 18 yaşına gelene kadar ortalama 350000 adet reklam izliyormuş. reklamlar modern insanın yaşantısını gözardı edilmemesi gerekecek kadar beynimizi sulandırıyor. şu an mesela bayanların çoğu biskrem daha sağlıklı ve kendilerine daha fazla lezzetli gelse de biscolata yiyor. erkekler boxerını bile marka almaya çalışıyor. tamam parası olan marka giyinsin tabi de, şöyle bi durum karşımıza çıkıyor:

boxer'ının tamamını eğer cinsel tercihin farklı değilse bir kız ilişkiye girmeden önce görecek. yatağa attığın kızın marka boxerını görmesiyle ilişkiniz daha da iyi gideceğini, sana daha da aşık olacağını düşünüyorsan, yanlış giden bir şeyler var. ama dersen ki boxer'ım soyunmadan da gözüküyor diye marka giyiyorum, o zaman sen kasıklarının üstünde reklam tabelası taşıyan bir insansın.

yani tüketim toplumu olduk deyip yüzeysel bir şekilde konuyu es geçerek yaşantımıza devam ediyoruz ama, ulaşılan ve daha da gidilen ciddi bi nokta.

modern insan, son kullanma tarihi olan bir ürün olmuş durumda. özelliği ürünün aklının olması. kendisini diğer modern insanlara nasıl pazarlayacağını düşünen, ona göre giyinen, parfüm sıkan, yiyip içen... *
güncel Önemli Başlıklar