bugün

red dragon

izmir'de sevgi yolu çıkışında bulunan bir çin lokantası.

zamanında, lisede okurken, japon kültürü meraklısı arkadaşlarım vardı. benim de onlardan aşağı kalır yanım yoktu, o ayrı. anime izliyoruz, japonca öğrenmeye çalışıyoruz, kanjiyi sökmeye çalışıyoruz falan derken japon yemeklerinden de yemeye karar verdik. acaba çin lokantasında japon yemekleri de var mıdır diye bir merak içerisindeyiz tabi. zira çevremizde japon lokantası diye bir yer yok. mecburen buraya gelicez. ilginç diyaloglar yaşanıyor bu arada ama.

-gidelim soralım bence. sushi var mı sizde diyelim
+japonlarla çinliler sevmez lan birbirlerini. sushi yoktur orda
-lan soralım diyorum işte
*kung-fu biliyodur abi onlar
-yani?
*biz japon muyuz lan diyip dalmasınlar bize

derken, korku içinde gittik sorduk sushi var mı diye. olmaz mı yeğenim burası çin lokantası diyen bir amcayla karşılaştık ciddi ciddi. o an ısındım buraya. masalara geçtik direk. birer tabak köpek balığı yüzgeci çorbası, en ucuzundan olmak üzere sushi, ortaya da karides cipsi diye bir şey söyledik. çubukları tutma olayına daha önceden çalıştığımız için sorun yaşamadık. gerçi çatal kaşık da koymuşlar ama, çin lokantasına gelmişiz, çubuk kullanmamak ayıp olur diye düşündük. her neyse, köpek balığı yüzgeci çorbası tam anlamıyla iğrençti. belki güzeldi, bilmiyorum ama, köpek balığı lan. yenir mi amk? sushi geldi arkasından. tabi ki wasabi ile birlikte. sushi beklentilerimin üstünde çıkmıştı. wasabi de öyle. o ne acıdır yarabbi? burnumdan duman çıktığını, burun kılcallarımın hepsinin teker teker yandığını, dilimin zaten ortadan kaybolduğunu hissettim. allah'tan etkisi uzun sürmüyor. recep ivedik'teki gibi saatlerce koşturtacak bir durum yok yani ortada. yakıyor ama yemeği zehir etmiyor. sushi'yle birlikte ortaya söylediğimiz karides cipsini de bitirdik.

neler yemiştik tekrar edelim. bir çorba, 6 parçadan oluşan sushi, ortaya da karides cipsi. kişi başı 60'ar lira ödeyip kalktık. aç kalktık hem de. ordan çıkıp cebimizde kalan son 10 lirayla burger king'e girdik. haftanın kalanını da parasız geçirdik. çok maldık biz lisedeyken.