bugün

okullarda kıyafet serbestliğinden sonra olacaklar

okullarda kıyafet özgürlüğü gelince olacakların tamamıdır. sınıf farkı, kıskançlık ve disiplin eksikliği yüksek olacaktır. bu nedenle ilk 2 ders öğrenciler ne giydiği ile konuşurken ilk iki ders kaynayacak. yediyle dokuz arası ders işleneceğini düşünüyor olursak ders performansı beş ile yedi ders kadar düşecek. ilk iki ders öğrencinin bölümüne göre gereksiz diye adlandırılan derslerden bile olsa öğrenci bu derslerden ygs'de sorumlu olacak ve yaklaşık 10-12 arası soru kaçıracak buda 10-25 arası puan düşmesi demek. tabi kendi bölümü için geçerli. ve bu puanlarda lys'ye yaklaşık olarak 4-10 puan arası düşüş yaşatacak. yani kıyafet serbestliği öğrencilerde performans düşüklüğü yaşatacak.

ayrıca disiplin konusunda da ele alınırsa bu konu öğrenci liseden sonra üniversitede zaten serbest kıyafet giyecek. görev ve rütbe bakımından karşısına çıktığı insana saygısı çok fazla olmayacak. bunun nedeni ise eğitim hayatında kılık-kıyafet olarak kimseye karşı saygı gösterisinde bulunmadığındandır.

ayrıca kızlar ya da erkekler aynı kıyafeti giyince bununda tenefüslerde muhabbeti olacak derslerde öğrenci konsantrasyonu dağılmış olacak. buda öğrenci performansını tamamen düşürecektir.

özetle olacakların tamamı eğitim yuvalarına zararlıdır.