bugün

sıfır tolerans

uefanın şike olaylarına dair sıklıkla dile getirdiği bir söylemdir.ama pek uygulamaz daha doğrusuna adamaına göre muamele yapar.söz konusu milansa kesinleşmiş şike cezasına rağmen tek bir adım atmaz ama bir yunan bir türk takımıysa daha yargılama sonuçlanmadan yaptırımlar uygulamaya çalışır yada yerel federasyonlara yaptırımlar noktasında baskı uygular.

gerçek manada ilgili yerel federasyonunun hukuk kurullarında yapılan yargılamada şike yapıldığı sonucuna kesin olarak ulaşılmışsa o şike yapan kişi ve kurumlara verilecek cezaların az olmaması yani kurullarca kesin kanaate varılmış şike konusunun tolere edilmemesi durumudur sıfır tolerans.

oysa 3 temmuz darbesi sürecinde gerek cemaat medyası gerekse gs kontrolündeki holding medyası bu sıfır tolerans'ı kasıtlı olarak çarpıttı ve % 1 bile ihtimal olsa gereken en sert cezalar uygulanmalı şeklinde kamuoyuna pompaladı.

işte bu mantıktan hareketle cluj-gs maçı ile ilgili iddialarda bu sulandırılmış sıfır tolerans kuralına göre ilgili kişilerin ve kulüplerin acilen uefadan men edilmesi hatta küme düşürülmeleri sonucunu doğurmalı.

elbette bu işin geyiğidir.dünyanın hiçbir hukukunda ister adli yargı ister idari yargı olsun yani bir federasyonun hukuk kuruluda olsa somut kanıtlara dayanarak evrensel hukuka uygun bir yargılama yapmalı ve karar almalıdır.

öyle % 1 ihtimalle verilen menfi karar açıkça hukuk katliamı olur.malesef bu 3 temmuz darbesinde medya tarafından hukukun ısrarla ırzına geçildi.

özel yetkili cemaat mahkemelerinin o gülünç iddiaları abartılarak hatta iddianamede bile olmayan ididalar uydurarak kamuoyuna yansıtıldı.oysa bugün görüyoruzki aynı medya çirkin iddia başlıklarıyla yaklaşıyor cluj maçına.