bugün

türkiye de farklı olmak

tanım : (bkz: fatih ürek) Kendisi türkiyenin en farklı adamıdır.*
Farklılığı çeşitli örnekler ile açıklamak gerekirse :
namazını kaçırırsan farklılıktır = Ermeni yada Hristiyan yada başka bir dine mensupsundur, din olarak farklısındır.Müslüman isende kaçırmaman gerekir kaçırdıysanda telafisi vardır.
sac uzatmak farklılıktır = Saç uzatmak sünnettir.Ama ne amaçla uzatırsanız sünnet dir? Heavy metalciler saçlarını uzatıyor diye, konserde saçı başı sallıycaz diye uzatıyosanız bu farklılık değil öküzlüktür.(Bazı kesimler kendine yakıştığını düşünebilirler, düşünün efendim kimse size saçınızı uzattığınız için farklı gözlerle bakmaz, fakat hippi gibi tipin olursa bakarlar)
dövme yaptırmak farklılıktır = Farklılıkla uzaktan yakından alakası olmayan vücuda yapılan ve yapıldıktan sonra zevk veren işkence...
piercing takmak farklılıktır = Bkz bi üst satır
oruç tutmamak farklılıktır = % 99u müslüman olan bir ülkede yaşıyorsak oruç tutmamak hristiyanlıktır, ermeniliktir, başka bir dine mensup olmaktır.Ama müslüman olup oruç tutmuyorsak ve bunu da söylüyorsak bu terbiyesizliğin önde gidenidir.(tutamayıp söylemek veya söylememek farklı bir konu)
aziz nesin kitabı okursan, nazım hikmet şiiri bilirsen farklısındır = 1980 lerde siyasi görüşünüzü sokakta açığa vursanız, adamın .mına korlardı. Şimdi koymuyolar diyemi farklılık oldu aziz nesin?
kız arkadaşı olmak farklılıktır =100 yıl önce kız arkadaşınla el ele tutup gezemiyosan ve bugün çıkıp çimlerin üzerinde yiyişebiliyosan bu farklı olmak değil çağın getirdiği rahatlama* hissidir.Bugün Türkiyenin nerdeyse her şehrinde çiftler elele gezebiliyolar(Erzurumda bile**)bu yüzden bu farklılık değil aklın sıra kafana göre takılmadır.
ahmet kaya tişörtü giymek farklılıktır = (bkz: #1732936)
küpe takan erkekler farklıdır = Bunlar farklı değil, hafiften kayık tiplerdir. Hangi devirde erkekler küpe takmışlarda şimdi bu moda çıktı ? 20 yıl ilerisine bakın bi, ilerde erkekler tanga giycek deseler ne dersiniz? bi tarafınızla gülersiniz değilmi ? Bende gülerim. 20 yıl sonra erkekler mini eteklerle gezecek deseler ? Küpe takmanın bir sebebi varsa (bkz: yavuz sultan selim) takılır ama "bana yakışıyor be ya" diyerek takmak eşekliktir hafiften.
anne babanın yanında bacak bacak üzerine atmak farklılıktır = eşşekliğin daniskasıdır.Farklılıkla alakası olmayan en bariz olaydır.Ayak ayak üstüne atmanıza kimse karışmaz ama sizler kalkıpta cennet ayağının altında olan annenin karşısında ayak ayak üstüne atıyorsanız bu farklılık değildir, öküzlüktür.
sigara içmek farklılıktır = Sigara içmenin sağlığa zararlı olduğunu sağır sultan bile duydu da duymamazlıktan geliyor. Bunun farklı olmayla alakası yoktur. Sigara içmek eşekliğin insan vücudunda şekil bulmuş halidir.(not bende bir eşeğim sigara içiyorum.Evet eşeğim. Evet bırakamıyorum da)
kızsan mini etek giymek farklılıktır = "ay kızlar mini etek giydim bütün erkekler bana bakıyor çok farklıyım ya ondan" arkadaşı : "anam onlar senin farkına değil bacaklarına bakıyor. boşta yakalasalar direk düzecekler* senide"*
erkeksen sortla dolaşmak farklılıktır = Şort ? Farklılık ? Yok ebesinin .mı ali sami
kimlik soran polisten "önce sen kimliğini göster" dersen = doğal hakkımız.
klasik müzik dinlersen farklısındır = Farklılık değil zevk
sacına jöle sürersen farklısındır = Kel kalmak için iyi bir neden*.Evet keller farklıdır. Hatta onlar insan değil uzaylıdır,*
makyajını biraz abartırsan farklılıktır = Farklılık değil palyanço olma sebebidir.
erkeklerin yanında kahkaha atarsan farklılıktır = görgüsüzlüktür farklılık değil.

yeni fikir üretirsen farklılıktır = Evet işte o zaman farklı olursun ve NTV türk mucit programında şebelek olursun.*...
"böyle gelmiş, böyle gideeer, boşversene" demezsen farklısındır = diyin efendim sizi tutanmı var ? Demeyen farklı oluyo diye bi kuralda yok...