öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu iddia etmek

öğretmenlik mesleğinin kutsal olması tamamen dini bir olgudur. çünkü öğretmen ibranice de ve arapça da allahın adları arasındadır. rab kelimesi insana bilmediklerini öğretip, doğru yola ileten, koruyup kollayan, ıslah eden, manalarındadır. rabbi öğretmen manasına kullanılır. öğretmenlik tanrı mesleği olarak bilinir ki teoride gerçek bir öğretmen olarak, ancak allah gösterilebilir. dinen kutsiyet atfedilmesi için yeterince örneklendirilebilir. çünkü bu konuda pekçok hikaye, hadis ve uygulamalar vardır. ayrıca alim denilen kişiler aynı zamanda çağının en önemli öğretmenleri olup mürekkepleri şehit kanıyla karşılaştırılır. alimin kanı zehirlidir derler ki bundan, kanlarının dökülmemesi gerektiği çıkarılabilir.
diğer bir konu da insani boyutudur ki her kim hayatında geçek bir öğretmenle karşılaşma şansına sahip olabilmişse onlar mesleğin neden kutsal olduğunu daha iyi idrak edeceklerdir.
bununla beraber öğretmenlik sıfatını haketmeyen pekçokları da vardır ki onların yaptıkları mesleğin kutsiyetine helal getirmez. zaten toplum tarafından dışlanıp öğretmenlikle bağdaştırılamazlar.
tıpkı annelerin ve babaların kutsal olmasına karşın kötü annelerin ve babaların da varolabileceği gibi öğretmenler arasında da kötüleri vardır ve olacaktır. ancak haklarını ödeyemeyeceğim öğretmenlerimin anısına, bu mesleği rezil edenlere öğretmen diyemeyeceğim.