bugün

rusya yı güçlü sanan chp li kafası

Rusya'yi hafife alanlara ufak bir hatirlatma.

Uzun menzilli füze kapasiteli Rus nükleer denizaltısının Amerikan kıyılarında bir ay kadar dolaştığı, Amerikan Deniz Kuvvetlerinin herhangi bir alarm durumuna geçmediği iddia edildi.

internet üzerinden yayın yapan Pentagona yakın Washington Free Beacon'ın haberine göre, Meksika Körfezi ve Amerikanın stratejik sularında bir ay kadar dolaşan Rus denizaltıdan bölgeden ayrıldıktan sonra haberdar olundu. 2009 dan bu yana ilk kez Amerikan kara sularına yaklaşan Rus denizaltının, Suriye krizi ile birlikte Akdenizde artan Rus savaş gemileri ile eş zamanlı faaliyette bulunmasına dikkat çekiliyor. Diğer taraftan ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin savunma harcamalarında önümüzdeki 10 yıl için 487 milyar dolar indirim planlarını gözden geçirmesi bekleniyor.

Habere göre, Rusyanın en sessiz saldırı gücü Akula tip denizaltının Meksika Körfezinde Haziran ve Temmuz aylarında dolaştığı bilgisini doğrulayan ve ismini vermek istemeyen Amerikalı bir yetkili, Bu endişe verici. Bir ay boyunca radara yakalanmadan faaliyette bulunmuşlar dedi. Amerikan Deniz Kuvvetleri konu ile ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. Bir başka yetkili de, Akula sadece bir gerekçe ile üretildi. Amerikan denizaltı gücünü ve mürettebatını öldürmek iddiasında bulundu.

http://dunya.milliyet.com....2012/1581789/default.htm