bugün
- yörük kızı10
- kız düşürmenin kısa yolu16
- sözlük kızlarının entrylerinin hep artılanması13
- cübbeli ahmet hükümetin maşası mı sorunsalı9
- pankek mi pişi mi10
- mercimek çorbası içen kadın14
- karnı doydukça yemeğe kusur bulan insan5
- uludağ sözlük size ne kattı24
- dinlenme tesisi soğuğu5
- ice latte içince aklıma sen geliyorsun diyen kadın4
- pizza6
- hamarat kadın4
- bir kızın aşkı size naptırabilir9
- artı oy yalakalığı5
- güzel kızların erkenden uyuması4
- sarı şeker yargılanmalıdır16
- s'i l v'e r m'i s t26
- bir kadını taşımanın zorluğu9
- anadolu güzellemesi yapan tipler3
- arkadaşlar acıktık mı sanki5
- atatürk ü sevme zorunluluğu11
- türkiye13
- sözlüğün en masum yazarları16
- pandela 38
- sarapci koala43
- belki kızdır diye artılamak3
- soslu adana kebap5
- yemeğe bulyon koyan insan6
- mersin tantuni4
- arkadaşlar larissa kim12
- fusya semsiyeli yabanci26
- hesabın yüzde 10 undan daha az bahşiş veren tip10
- özür dilerim diyen gözü yaşlı güzel kız2
- aşkım miele ve smeg istiyorum diyen kız4
- zuhal olcay'a aşık olmak4
- pum pum çorbası4
- hoşçakal uludağ sözlük7
- atatürk ün türk olmadığı gerçeği7
- tc'ye vatandaşlk bağıyla bağlı olan herkes türktür5
- yeni gelen trolleri bik bik'e havale etmek5
- hepiniz öleceksiniz4
- sözlükteki gammazlar lobi si11
- tırnak pide4
- nervio22
- aspava3
- kendini kız gibi hayal eden erkek3
- bu olaylar neden hep benim başıma geliyor4
- koca sözlüğün fusya'ya yenilmesi8
- recep tayyip erdoğan11
- sözlüğün delisi2
atesitlerin çok az bir bölümü inancı yüzünden bunu seçmektedir. saçma bir laf oldu evet ama şöyle açıklarsak ateist olanların çok azında inanç yoktur. geriye kalan büyük kısım ise küçükte olsa inançlıdır, ve ateizm inancını başka sebeplerden seçmiştir. zorda kaldığı anda bir müslüman'a taş çıkartırcasına dua eden ateist gördüm, hiç biri "ilk kendiliğinden oluşan tek hücre, evrim geçir de kurtar beni demedi. bi namaz kılmadıkları kaldı, onu da bilmemelerinden diye düşünüyorum. 20 yıllık hayatımın anlayabildiğim son 10 yıllık kısmında çok çeşitli olarak, birbirlerini "papağancasına" taklit eden ateistler gördüm.
ilk duyduğumda lisedeydim. çocukluğun verdiği gaz ile sabah akşam orada burada gezerken birgün bir "ben felsefenin anasını bile belledim" tarzlı bir arkadaş çıktı geldi. "materyalizm bizim yaratılışımızı açıklar" dedi. "o ne lan" dedik, "madde oğlum madde" dedi. o zamanlar tabi suya tahta atıp üstünde durdurunca*, archimedes gibi hissediyorsun evreka diye koşasın geliyor. böyle madde felan daha kavrayamamışız, atom'un yapıtaşlarından başka maddesel bir bilgimiz yok. saçma geldi.
daha sonra öss denilen allah'ın belasını atlattıktan sonra hadi dedik beş arkadaş yazlığa gidelim. ardından ver elini antalya. gittik rus turistler piyasa yapmış. biz de liseden çıkan gençlerin abazanlık katsayısının etkisindeyiz. haydi barlar clublar. bir tanesinde alan diye bir rus kızla tanıştık.* çat pat ingilizce biliyoruz, "hav ay ri" ile "hav ar yu"'yu karıştırmadan doğru telaffuz edebilen ingilizce tercümanı kesiliyor. felan fişmekan. derken din mevzusuna gelince "there is no god, materialism is the explanation... bla bla" diye girince evet dedim, ben bu lafları bir yerde hatırlıyorum.
yazın bitmesi ile üniversitenin başlaması sanki askere gitmişçesine başka insanlarla kaynaşma fırsatı veriyor, özellikle yurtta kalıyorsan daha fazla şansın oluyor. sınıfa gidiyorsun, tanışma, öpüşme, "ben mehmet sen ahmet, melabaa" faslını geçip enseye şaplak göte parmak kıvama gelince tabi dini konular açılıyor. aradan bir kaç tane hıpır çıkıyor tabi ki "ya baba evrm diye bir şey var, materyalizm ile açıklarsak aslında tanrı... bla bla" ...
sürekli ardardına takip eden benzer laflar. ideolojinin aksine sanki etraftan duyularak aktarılan bir olgu. aynı laflaı aynı elemanlardan günde beş posta dinleyince tabiki de belirli bir süre sonra sıkmaya başlıyor. olgunun sıkmalığı kadar sıkma bir durum yaratıyor.
ilk duyduğumda lisedeydim. çocukluğun verdiği gaz ile sabah akşam orada burada gezerken birgün bir "ben felsefenin anasını bile belledim" tarzlı bir arkadaş çıktı geldi. "materyalizm bizim yaratılışımızı açıklar" dedi. "o ne lan" dedik, "madde oğlum madde" dedi. o zamanlar tabi suya tahta atıp üstünde durdurunca*, archimedes gibi hissediyorsun evreka diye koşasın geliyor. böyle madde felan daha kavrayamamışız, atom'un yapıtaşlarından başka maddesel bir bilgimiz yok. saçma geldi.
daha sonra öss denilen allah'ın belasını atlattıktan sonra hadi dedik beş arkadaş yazlığa gidelim. ardından ver elini antalya. gittik rus turistler piyasa yapmış. biz de liseden çıkan gençlerin abazanlık katsayısının etkisindeyiz. haydi barlar clublar. bir tanesinde alan diye bir rus kızla tanıştık.* çat pat ingilizce biliyoruz, "hav ay ri" ile "hav ar yu"'yu karıştırmadan doğru telaffuz edebilen ingilizce tercümanı kesiliyor. felan fişmekan. derken din mevzusuna gelince "there is no god, materialism is the explanation... bla bla" diye girince evet dedim, ben bu lafları bir yerde hatırlıyorum.
yazın bitmesi ile üniversitenin başlaması sanki askere gitmişçesine başka insanlarla kaynaşma fırsatı veriyor, özellikle yurtta kalıyorsan daha fazla şansın oluyor. sınıfa gidiyorsun, tanışma, öpüşme, "ben mehmet sen ahmet, melabaa" faslını geçip enseye şaplak göte parmak kıvama gelince tabi dini konular açılıyor. aradan bir kaç tane hıpır çıkıyor tabi ki "ya baba evrm diye bir şey var, materyalizm ile açıklarsak aslında tanrı... bla bla" ...
sürekli ardardına takip eden benzer laflar. ideolojinin aksine sanki etraftan duyularak aktarılan bir olgu. aynı laflaı aynı elemanlardan günde beş posta dinleyince tabiki de belirli bir süre sonra sıkmaya başlıyor. olgunun sıkmalığı kadar sıkma bir durum yaratıyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar