bugün

hilal cokuner

*
efendim bu kişi bir hanımdır. fekatında manken, sanatçı (!), şarkıcı gibi özelliklere haiz olmadığındna kimse tarafından tanınmaz. Peki tanınması gerekir mi? kimine göre gerekmeyebilir. Bana göre gerekir ama...
Bu kızın pek fazla hüneri yok. koşuyor sadece... 12 yaşında ilköğretim öğrencisi...
sıradan bir kızcağız. fakat bir zaman gelmiş öyle bir şey yapmış ki, koca koca adamların yapamayacağı bir şey bu. kendimi tarttım... şahsıma o kadar kıyak çekmeme rağmen yaparım diyemedim onun yaptığını...
bu kızcağızın yaptığı tek şey rahatsızlanan bir arkadaşına yardım etmek. bu kadarcık... hepimizin her an yapabileceği sıradan bir şey...

Peki sıradan olmayan ne? nezaman yaptığı bı kardeşim. okullar il yarışlarında şampiyon olmak üzere iken rahatsızlanan bir arkadaşına yardım etmek için finişe değil arkadaşına koşmayı tercih ettiği için olağan üstü, kazanmak için herkezi ezmeye çalışmak yerine başarıyı elinin tersiyle itebilecek kadar insan.
dürüst olarak sorun kendinize, siz yapar mıydınız? ben yapardım diyemiyorum. belki büyük ihtimal rakibim elendiği için mutlu bile olurdum. küçük aciz yaratıklarız bu kız değil ama...
o yüzden tmok 2006 yılı fair play davranış ödülü aldı. ama bu yaptığını ödül için değil insan olduğu için yaptı. pek çoğumuzdan şok daha fazlası olduğu için...

bunu bir spor gazetesinin minicik bir yerinde rastladım. yazan da zaten kinayeli bir şeklde bilmenize gerek yok diye yazmıştı. biz hala hangi hoca gitsin, hangi oyuncu kalsın kalınlığındayız zira.
uzun uzun yazdım yanukluk varsa, bir ara düzeltirim. noktayla virgülle uğraşmak yerine mesajı almaya uğraşırsınız diye ümidediyorum...
© copyright 2005 - 2026