20 eylül 2012 fenerbahçe marsilya maçı

aykut'un bizi fitil ettiği maçtır. bunu galatasaray'a karşı yapınca çok sempatik görünüyor doğrusu. ama gavurun takımına yapınca kimyamız bozuluyor.

dünkü maç 11'imde (#16933874) bekir'in yerine m. topal'ı koymuştum. ben bir galatasaray seyircisi olarak topal'ın orada bekir'den iyi olduğunu biliyorum, fenerin teknik direktörü bilmiyor. gerek ilk müdahalede gerekse de topla çıkmada topal mecbur kalındığında gönül rahatlığıyla stoper oynayabilir. özellikle evinde oynadığın ve defansını orta çizgiye kadar çıkardığın maçlarda ben olsam egemen'in yerine bile topal'ı tercih ederim. feneri yakın takip edemediğim için bir kuyt koymuşum maç 11'ine, sakatlıktan mı nedir oynayamamış. onu da caner'e sayarsınız.

fenerin yediği ikinci golde, rakip korner atarken direk paylaşımlarına bakın. son hollanda maçında van persie'nin attığı golde de bizim arka direk boş, ön direk doluydu. marsilya'nın kornerinde de aynı şekilde yerleştik. gerçi vuruş kale ortasına geldi, ancak oradaki doğru vuruş da arka direktir. direkleri öyle paylaşırsan, rakip oyuncu boş direğe vuruşu yapar. çok gol yersin öyle. aykut bunları anlat takıma artık.

alex meselesi karmakarışık. aykut maçtan sonra topun bizde kalma süresini uzatmak ve takımımızın uçları arasındaki mesafeyi kısaltmak istedik dedi. oyuncu değişikliği tercihlerini bu şekillendirmiş. alex çıkıp baroni, sow çıkıp bienvenu girince topun bizde kalma süresi uzadı mı? bunun böyle olmayacağını aykut daha önce tecrübe etmedi mi?

olay şuydu, top bizdeydi, rahat rahat da oynuyorduk. alex bir ara gidip tribünlere imza dağıtsaydı bile sahadaki ortak akıl onda birleşiyordu. üstelik dün hırslıydı, kaptırılan topta en azından ilk müdahalesini yapıyor, defansı yerleşince rölantiye alıyordu. sonra aykut ekşın dedi. top marsilya'ya geçti. duvara çarpan top geri geldi ve sahada bir ortak akıl kalmadı.

demedi demeyin ki, bu aykut kocaman, gider fransa'da marsilya'ya karşı kontra taktiği uygular. terim'in old trafford'taki yüreğinin 10 da 1'i aykut'ta olsun, fener gruptan açık ara birinci çıkar. yine de inşallah öyle olur.