bugün

atatürkün çanakkalede günde onbin şehit verdirmesi

kasten çarpıtılmış bir ifade.

savaş zamanında karşı taraf, diğer birliklerin ölü sayısını yüksek gösterir ki, askerlerine, destekleyenlerine (burada, yani türkiye'de de destekleyicileri var bu puştların, açık) moral olsun. burada da edward j. ericson, -kendisine göre- müttefik kuvvetlerin yaptığı hesabı yazmış: "... müttefikler tahminen 10.000 kadar türk'ün öldüğünü hesapladı."

bu, edward j. ericson; amerikalı bir subay. albay rütbesine kadar gelmiş, savaşlar, özellikle de osmanlılar ve türklerin savaş kabiliyetleri üzerine oldukça başarılı çalışmaları var. bu çalışmasının bir bölümünü de "atase" (genelkurmay askeri tarih ve stratejik etüt başkanlığı) arşivinden almış.

kitabından alıntı yapıp mustafa kemal'in günde on bin kişi şehit verdirmesi ifadesinin çıkarılması elbette kasten! kasten çarpıtılmış ifade:

atatürk'ün çanakkale'de günde on bin şehit verdirmesi!

günde on bin şehit verdiren atatürk!!!

okuyanlar hemen diyecek ki, "vay anasını, mustafa kemal'e bak, ne yapmış. günde on bin ölü ha! savaş 10 ay sürdü -18 Mart 1915/9 Ocak 1916- e o zaman 3 milyon kişi öldürdü mustafa kemal!" evet, inanırlar buna, derler bunlar!

her şey bir kenara, kaldı ki, şehit de olmuşlarsa, torunları gurur duyuyorlar onlarla ve onları oraya, ölmeye gönderen komutanlarıyla.

kafanızın ta orta yerine tüküreyim sizin ben.