bugün
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri47
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı29
- uludağ itiraf19
- claudian clouds33
- sözlük kızlarının kekleri24
- yaşanmamışların yası6
- buzdolabının kapağını açıp boş boş bakmak5
- insan ne ister5
- yazarların akşam yemekleri6
- cok da abartmaya gerek uok6
- en iyi vampir filmi4
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız7
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği7
- anın görüntüsü25
- cumartesi gecesi sıkıcılığı4
- gece sokak kedileri tarafından saldırılmak4
- kadınlar7
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- meriç dükalığı8
- okulda zil sesinin felsefi anlamı3
- en iyi kurt adam filmi3
- islamda namaz yoktur30
- true'nun engelli olması6
- sözlük yazarlarının kombinleri18
- okan buruk9
- sevdiğiniz yazarlar8
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- fusya semsiyeli yabanci22
- ak partililerin apoya villa yaptırması36
- dantelli sütyen takan erkek12
- sarapci koala hatayi33
- kürdistan10
- allah11
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız7
- kültür2
- başkalarının istediği gibi yaşamak4
- kuran2
- ölümden korkuyor musunuz17
- intothenirvana2
- sözlükte kimin idamına evet dersiniz6
- intihar etmek4
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- günün sözü16
- gary oldman2
- true ile tatlı sert3
- tai lung8
- sözlük yazarlarının gerçek adları40
- true ve g'i l d'e d l'i l y birlikteliği4
- ekşi sözlükteki entrymin 4256 artı oy alması7
- the crow2
Kastedilen ilk hamle olsaydı; kuvvetli bir at gerektirirdi. Bir iskandinav tanrısının atı olabilir mesela. Kaleyi atın üstüne koyarsınız ve ilk hamleniz kaleyi 'l' şeklinde hareket ettirmek olur. Zamandan kazanmış da olursunuz. Ama kastedilen bu olmadığı için yani oyunun ilk 1-7 veya 1-11 inci hamleleri kastedildiği için yapılacak lüzumsuz hamlelerden biridir. Oyunun başlangıcında savaş alanına karmaşa hakimdir ve kale türündeki taş; çapraz yürüme, çapraz saldırma gibi kabiliyetlere sahip olmadığı için bu karmaşada yok olup gitmeye mahkûmdur. Ayrıca kale, piyonlarla entegre olamayan bir taştır bu nedenle iki taş aynı anda birbirini korur durumda olamaz. Bu durum savunmada gedik, saldırıda zayıflık oluşturur. Kaleyi erken oyunda öne sürmenin bir diğer kötü yanı ise; kalenin oyun sonunda işe yarayacak bir taş olmasından dolayı değiş-tokuş işine uygun olmayışıdır.
edit: bu hamle olsa olsa yapay zekaya karşı oynarken yapılır. oyunun en kritik anında bu hamleyi yaparsanız yapay zekadan: ne oluyor lan? bu hamleye göre tasarlanmadım, lafını duyar gibi olursunuz. stun olur adeta.
edit: bu hamle olsa olsa yapay zekaya karşı oynarken yapılır. oyunun en kritik anında bu hamleyi yaparsanız yapay zekadan: ne oluyor lan? bu hamleye göre tasarlanmadım, lafını duyar gibi olursunuz. stun olur adeta.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar