bugün

süleyman demirel

tbmm' nin tarihinde bu güne kadar bir kez linç girişimi yaşanmıştır.. bu girişime maruz kalan çetin altan'dır.. milletvekilleri topluca altan'ı linç etmeye çalışmış, demirel'in sadık bekçi köpekleri kendisini öldüresiye dövmüştür.. meclis'in tarihindeki bu en kara, en çirkin olayın sebebi çetin altan'ın; "nazım hikmet bu ülkenin büyük şairdir." demesidir.. nazım hikmet'e büyük şair denildiği için, sadece bu sebeple meclismizin ilk ve tek linç vakası yaşanmıştır..

demirel bu olaydan sonra kürsüye çıkmış şunları söylemiştir.. "bu adam çıkıyor, bu parlementodan; nazım hikmet büyük vatan şairidir, diyor. bunun adına tahrik derler beyler! türk parlementosunun zabıtlarına geçen 45 sene içinde nazım hikmeT'e vatan haini diyen yüzlerce sayfa bulursunuz ama türk parlementosunun zabıtlarına esefle söyleyeyim ki nazım hikmet'i büyük vatan şaki ile tanıtan bir cümle, ilk defa dün akşam çetin altan tarafından geçmiştir.. bu ağır bir tahriktir.."

demirel nazım hikmet için büyük vatan şariri demenin adam dövmeyi ve hatta ileri giderek adam öldürmeyi/linçi haklı kılacak bir tahrik unsuru olduğunu söylemiştir.. türk siyaset hayatının en hastalıklı adamı, elli senenin semirdikçe semiren ve semirten vebası, şark kurnazı, "dün dündür bugün bugündür"cü her devrin adamı demirel, nazım'ın adının dahi telafuz edilmesine tahammül edememiştir..