bugün

20 mayis 2007 samsun cumhuriyet mitingi

DSP genel başkanı Zeki Sezer ve CHP genel başkanı Deniz Baykal'ın da platforma çıkıp konuşma yapmadan , mitinge katılan halk arasında yerini alarak desteklediği laiklik ve bölünmezlik temalı , dinci ve bölücü zihniyetteki parti ve örgütlere , sivil toplum örgütleri ve laik , demokrat , Atatürkçü Türkiye yurttaşları tarafından en güzel cevabın verildiği bir Cumhuriyet mitingidir .

Solda birliğin yaratılmasını sağlamış olan laik ve demokrat yurttaşların , solda birlik sağlanmışken kalkıp böyle bir miting daha yapması bu ülkede sağ ve sol kutuplaşmadan daha önemli olan ulusal çıkarların ve ülke bölünmezliğine yönelik kırmızı temel çizgilerin olduğunu açıkca belirtmektedir.

Parti liderleri olmaları bir yana mitingde demokrat ve laik kimliklerini ön plana çıkararak katılımcı ve destekçi rolleri ile topluma ve diğer siyasetçilere örnek teşkil eden Deniz Baykal ve Zeki Sezer , Murat Karayalçın gibi sivil yurttaşların göstermiş oldukları bu ulusal hassasiyeti kimsenin politik çıkar elde etmek amacıyla mitingleri kötülemelerine ve siyasallaştırmalarına izin vermeyecektir .

Zira , Erzurum ve Van'da demokrasi ve milli irade takiyyesi adı altında Cumhuriyet mitinglerine şuursuzca saldıran bir başbakan dahi olsan gidip bu mitinglere katılacaksın!

Katılmıyorsan da devlet bütçesi ile iller arasında dolaşıp kendi dinci partinin propagandasını yapmak için laik , demokrat ve Atatürkçü cumhuriyet sevdalılarını karalamak yerine , sesini kısıp parazit yapmayacaksın!