bugün

the dark knight rises

--spoiler--

nolan kardeşlerin yaptığı en kötü iş.

şimdi, filmin başında bane çıkıyor, uçağın kolunu kanadını koparıp, bir adamı kaçırıyor. tamam diyoruz villain çıktı ortaya.

sonra bruce wayne görülüyor. ama o da ne topal kalmış. ama niye topal kalmış, ne olmuş da topal kalmış? joker ve harvey dent'den sonra inzivaya çekildiyse merdivenlerden mi yuvarlandı acaba? nasıl topal kalmış abi bu adam?

sonra selina kyle, nam-ı diğer catwoman görünüyor. bu abla kimdir, nedir, jimnastikçi midir, niye deri köstüm giyip, kendini kedi kılığına sokar, hayır kimdir yani bu abla?

sonra batman bacağına bir çözüm bulup, epik bir dönüş yapar. bane'in peşine düşer, catwoman tarafından kandırılır, bane ile dövüşür ve burada knightfall gerçekleşir. bu arada dövüş sahnesinin mükemmel çekildiğini söylemeden edemeyeceğim. gerçekten ürktüm, bane'in gücü ve batman'in çaresizliğini çok iyi aktarmışlardı, tebrik. amaaaa bizim bildiğimiz batman öyle sadece yumruk, tekme ile dövüşen bir adam değildi. karşısındakinin dikkatini dağıtır, çok seri bir şekilde iş bitirirdi. yani ne oldu da bane ile yalnız kalınca hurra diye girişti adama?

sonra batman çukura atıldı, beli tamamen kırılmadığı için çabuk iyileşmiş olmasını da normal karşılıyorum. burada benim için problem yok.

sonra batman yine epik bir dönüş yapar. bane'in karşısına tekrar çıkar ve inanılmaz öfkeli bir şekilde bane'e saldırır, ki kendisini en son joker ile sorgu odasındayken bu kadar öfkeli görmüştük. neyse, bane'in maskesine çalışarak onun acı çekip afallamasını sağlar. sonra miranda'nın, talia al ghul olduğu ve babasının yarım bıraktığı işi bitirmeye döndüklerini anlarız. bane'in hikayesi ne kadar tırt olsa da, burada da sorun yok, tamam.

sonra birden bane, batman'i öldürmeye kalktığı sırada catwoman olaya dahil olup, bat pod'dan tek atış yaparak bane'i öldürür. işte zurnanın zırt dediği yer burası oldu benim için. bane, batman ve gotham'a yaptıklarından sonra böyle mi ölecekti? batman'in bütün öfkesini kusarak bane'i yenmesi gerekmez miydi? bura hiç olmamış.

ve işte filmin epik fail verdiği yere geliyoruz. talia'nın ölümü... tüm samimiyetimle söylüyorum; filmin yönetmeni ben olsam, o sahneyi çekerken marion cotillard böyle bir oyun sergilese, onu setten kovarım. nolan ne düşünerek bu sahne için 'tamamdır, oldu' dedi bilemiyorum ama bu sahne tek kelime ile re-za-let.

sonra bombanın patlamasına 2 dakika kala ne olduğu ve nereden çıktığı hala bilinmeyen catwoman ve batman'in öpüşme klişesi de nolan'ın hanesine eksi puan yazdırıyor.

sonra batman, bombayı alıp uzaklara götürüyor ve bomba patlıyor. bombanın, filmde daha önce söylendiği gibi 10 kilometrelik bir alanda etkisi olduğu için bu sahne de tamamdır, problem yok. sonrasında michael caine'in mezarlıktaki sahnesi çok başarılı. allah uzun ömürler versin kendisine, daha çok filmde izleyelim onu.

sonra film içinde sıkça sözü geçmiş olmasından anlıyoruz ki batman, otomatik pilot sorununu çözmüş ve hala hayatta.

sonra robin çıkıyor ortaya, bruce her şeyi ona bırakmış giderken. sözlükteki piçler yüzünden keyfimiz kaçsa da, güzel sürpriz ama; nolan ve bale abiler siz değil miydiniz robin projeye dahil olursa projeyi bırakırız diyen? niye şimdi her şeyi robin'e bıraktınız ki?

sonra alfred'in hayalinde olduğu gibi floransa'daki bir kafede bruce ile karşılaşıyorlar ve hiç konuşmadan birbirlerine gülümsüyorlar ama o da ne?! yanında yine ne olduğu, nereden geldiği bilinmeyen catwoman var. abi bu kadın ne ara geldi, ne ara kaynaştınız, ne ara birlikte kaçıverdiniz yahu? bu değil miydi seni bane'e teslim eden? hayatını sikti adam 15 dakika içinde. ne oldu da bu kızla birlikte gittin uzaklara?

velhasıl, beklentilerin çok altında kalan, hele hele nolan kardeşlerin yaptığı işlerin yanına bile yaklaşmayan bir film çıkmış ortaya. film çok kötü değil hatta bir süper kahraman filmi için çok iyi ama batman begins ve the dark knight'ı yapan adamların böyle bir film çektiğine inanamıyorum gerçekten.

--spoiler--