bugün

13 mayis 2007 izmir gundogdu cumhuriyet mitingi

kafasını ideolojik bağnazlıkla bozmuş, demokrasiyi, dini, insani değerleri savunma adı altında takiye yapmayı karakterinin bir parçası olarak kemikleştirmiş zihniyetin saçma sapan gerekçilerle çamur atmaya çalıştıkları, vatansever türk halkının iktidarını daim ettirmek adına ülkeyi satmakta sakınca görmeyen işbirlikçi hainlere karşı yapmış oldukları cumhuriyet mitinglerinin en görkemli ve en geniş katılımlısı olmuştur..

bu cumhuriyet mitinginin öncüllerinde de olduğu gibi türkiye'yi toplum mühendisliğiyle kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmek isteyen harici ve bu yolda onlarla işbirliği yapmakta sakınca görmeyen dahili bazı odaklara karşı düzenlendiğini heralde anlayamayan kalmadı..

evet bu mitingin yapılmasının sebebi, türk halkının akp hükümetinin son dört yıl içinde izlediği iç ve dış politikalar sonucunda ülkeyi götürdüğü karanlık yolu görmesi ve buna isyan etmesidir..

akp kadrolarının büyük çoğunluğunun geçmişinin ne olduğunu, nereden geldiklerini hala unutmadıklarını hatırlatmaktır..

işte bu yüzden milyonlarca kişi sağ-sol demeden, hiç bir ideolojik farklılık gözetmeden vatan sevgisi ortak paydasında birleşerek meydanları hınca hınç doldurmuşlardır.

milyonlar, "biz hala buradayız" demek için, dış güçlerle işbirliği içinde ülkenin kuyusunu kazıp, toplumu çıkarlarına göre yeniden şekillendirmek isteyenlerin, akp hükümetinin onlarla yaptığı işbirliğinin farkında olduklarını haykırmak ve seslerini duyurmak için el ele vermişlerdir..

particiliği, ideolojiciliği yurt sevgisinden üstün görüp bu mitingleri karalama gafletine düşebilecek kadar küçülenler, meydanları dolduran kenetlenmiş halkın heyecanını, hiç bir karşılık beklemeden sergiledikleri vatan aşkını izlesinler. belki birşeyler öğrenebilirler..

mesela vatan sevgisini herşeyin üstünde tutmayı..