bugün

big bang deneyi lüzumsuz

aslında içinde bulunduğu ve kendisine sahip olduğu konumu bahşeden bir cemaate ve topluma başka türlüsünü söylemesi beklenemeyecek bir beyanat.

düşünün, ben kerameti kendinden menkul ve uçuk bir masalın peşinde din diye koşuyor, şu hayatta ve evrende neler olup bitiyor hiç ilgilenmiyorum, çünkü bütün bu dünya hayatı yalan dolan. ama çok terbiyesiz, arsız ve ikiyüzlü nankör bir yaratık olduğum için aynı zamanda bilim adamları ve özellikle benim inancım ile sik kadar ilgisi olmayan insanlar tarafından ortaya çıkarılmış her tür teknolojik imkanı dibine kadar kullanıyorum. neden, çünkü ben bir müsilmenim.

peki ben durup da bu kitleye "bu deney önemli olabilir, bir araştırın, en azından gavur ne yapıyor haberdar olun, bakın bin sene önceki islam medeniyeti de zamanındaki alimleri inançları ne olursa olsun toplayıp getirmiş, meclisler kurup konuşma tartışma imkanı tanımış, eski eserleri çevirtmiş insanların bilgilerini anlamaya çalışmış, bunda fena bir şey yok, belki bir gün biz de ucundan bir katkı yaparız" der miyim? demem elbette, enayi miyim ben? fesuphanallah...