bugün
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun21
- bir erkeğe ilk adım nasıl atılır16
- yemek yedikten sonra kusmak8
- nervionun beni engellemesi10
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık19
- bakıp bakıp adım atmayan erkek17
- arkadaşlar sizce neyimi düşüreyim14
- roman karakteri olsaydınız hangisi olurdunuz16
- kafayı parayla bozmuş kadınlar5
- popüler bir yazar olmanın zorlukları6
- iremganın anısına4
- berna laçin'in gözaltına alınması40
- kemalizm neden çöktü5
- arkadaşlar buldum9
- kemalizmin çöküşü8
- kremalı tavuklu makarna vs salçalı makarna7
- şükürcülük9
- arkadaşla ben vazgeçtim5
- büyük oyunu görmek9
- incel3
- ucan tekme atan hipopotam43
- en iyi arkadaşınızın yahudi olması2
- boğaz ağrısına iyi gelecek şeyler8
- biraz erkekleri kötüleyinsene7
- chp ye oy veren insan zekası3
- hayatın sırrını sözlükte aramak7
- maltepe'deki çöken binanın kaçak katları13
- karamelize soğanlı mantarlı makarna2
- maaşınızla nasıl yatırım yapıyorsunuz11
- frank lucas'a bir mesaj bırak4
- dedemi astılar diye ağlamak4
- karton toplarken köpek çetesine yem olmak2
- diş sıkmak5
- izmir7
- kadınların 10 gün az oruç tutması2
- cumadan bir gün önceki gün bugün perşembe8
- saçları permalı sözlük kızı10
- ahmet2
- recep tayyip erdoğan12
- kadere inanıyor musunuz4
- ben küfür etmedim adı altında küfür etmek10
- bütün mal varlığını sözlük kızlarına bağışlamak7
- persona değişikliği4
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak35
- bodrum daki kırolar4
- sinek as2
- son entrime bakın2
- üzgün olunca yapılabilecek kafa dağıtma yöntemleri2
- sizce karizma mıyım13
- profil fotoğrafı olmayan az takipçili erkek4
selam.
bu öğütlerimi sizlere hiçbir liriklerimle tasvir etmek istemedim.
merhaba,
ben pembe tolga
kuş türlerinin en muhafazakarı olarak bilinen, hatta taallukatsız bir tür olduklarına dair söylentilerin pek de yersiz bulunmadığı, doğrusunu tavsif etmek gerekirse yavru pelikanlarını erişkinlik dönemlerine dek beslemesi ve de sahip çıkması bakımından türk insanına olan benzerliğiyle gönüllerde taht kuran, şartlar gerektirdiğinde ekip çalışmasıyla bile avlanabilecek kadar egodan uzak, bu mütevazı tavırlarıyla da bizi derin tefekkürlere iten sempatik canlıların bakımına ilişkin altın öğütlerdir.
elbette her mükedder pelikan severin, bu sempatik kuşlara ilişkin kendince sempati duymasına olanak sağlayan bir sebebi vardır. açıkçası benim naçizane bahanem; -linkte de göreceksiniz- sanki yapılan espriyi anlamamış gibi duran müteessir duruşlarıdır:
görsel
her nedense en sevdiğim yanları bu...
bir diğer büyük artıları da, az önce de bahsettiğim üzere görünen; yurdum insanlarına olan inanılmaz benzerlikleridir.
biraz daha manalı bakarsanız siz de şahsım gibi bu benzerliklere nail olacaksınız.
bakınız:
düğün salonlarında zeybek oynamaktan geri kalmayan delikanlı fakir genç:
görsel
toplum içerinde geğirmekten sakınmayan kültürsüz birey:
görsel
yaptığımız espri komik olmasına karşın gülmeyen şerefsiz arkadaş:
görsel
ve elbette...
her gün yol kenarında görmezden geldiğiniz o yaşlı ve yardıma muhtaç şarapçı:
görsel
ve daha niceleri...
şayet seçiminizi yavru bir pelikankettodan yana kullanacaksanız, kesinlikle altını bezlemeli, günde birkaç saat fazla yükseğe çıkmaması kaydıyla uçmasına izin vermeli, varsa diğer kuş türlerinizle sosyalleşmesine olanak sağlamalı, ve de kesinlikle hazır mamalarla terbiye edilmelidir. zira ergenlik döneminde asi pelikanınız hiyerarşinizden kopup, evi terk etmeyi bile dileyebilir.
bunu kesinlikle istemeyiz.
üzerinde durulması gereken bir diğer önemli husus ise; yüzmeye yolladığınız pelikanınıza kesinlikle can simidi takmanız. pelikanişkolar suda yüzmeyi sevmelerine karşın çok iyi yüzücüler değillerdir. her ne kadar ufak bir ihtimal de olsa bu riski göze almamalısınız. şayet bu riski göze alıyorsanız da, sizi tüm pembeliğimle teessüf ettiğimi belirtmek isterim.
ve son olarak, pelikettolar oldukça kırılgan canlılardır. kesinlikle onları rencide edecek, diğer kuşlarınızın önünde küçük düşürecek sözler sarf etmemelisiniz. kalbi kırılan pelikanınız gagasını sonsuza kadar kapatarak sizi protesto edebilir... bunu düşünmek bile istemeyiz.
ona küçük sürprizler, minik şakalar yapın. kulağına taktığınız mp3 çalar ile uçuşunu izleyin.
onu sosyalleştirin, sevin...
bu öğütlerimi sizlere hiçbir liriklerimle tasvir etmek istemedim.
merhaba,
ben pembe tolga
kuş türlerinin en muhafazakarı olarak bilinen, hatta taallukatsız bir tür olduklarına dair söylentilerin pek de yersiz bulunmadığı, doğrusunu tavsif etmek gerekirse yavru pelikanlarını erişkinlik dönemlerine dek beslemesi ve de sahip çıkması bakımından türk insanına olan benzerliğiyle gönüllerde taht kuran, şartlar gerektirdiğinde ekip çalışmasıyla bile avlanabilecek kadar egodan uzak, bu mütevazı tavırlarıyla da bizi derin tefekkürlere iten sempatik canlıların bakımına ilişkin altın öğütlerdir.
elbette her mükedder pelikan severin, bu sempatik kuşlara ilişkin kendince sempati duymasına olanak sağlayan bir sebebi vardır. açıkçası benim naçizane bahanem; -linkte de göreceksiniz- sanki yapılan espriyi anlamamış gibi duran müteessir duruşlarıdır:
görsel
her nedense en sevdiğim yanları bu...
bir diğer büyük artıları da, az önce de bahsettiğim üzere görünen; yurdum insanlarına olan inanılmaz benzerlikleridir.
biraz daha manalı bakarsanız siz de şahsım gibi bu benzerliklere nail olacaksınız.
bakınız:
düğün salonlarında zeybek oynamaktan geri kalmayan delikanlı fakir genç:
görsel
toplum içerinde geğirmekten sakınmayan kültürsüz birey:
görsel
yaptığımız espri komik olmasına karşın gülmeyen şerefsiz arkadaş:
görsel
ve elbette...
her gün yol kenarında görmezden geldiğiniz o yaşlı ve yardıma muhtaç şarapçı:
görsel
ve daha niceleri...
şayet seçiminizi yavru bir pelikankettodan yana kullanacaksanız, kesinlikle altını bezlemeli, günde birkaç saat fazla yükseğe çıkmaması kaydıyla uçmasına izin vermeli, varsa diğer kuş türlerinizle sosyalleşmesine olanak sağlamalı, ve de kesinlikle hazır mamalarla terbiye edilmelidir. zira ergenlik döneminde asi pelikanınız hiyerarşinizden kopup, evi terk etmeyi bile dileyebilir.
bunu kesinlikle istemeyiz.
üzerinde durulması gereken bir diğer önemli husus ise; yüzmeye yolladığınız pelikanınıza kesinlikle can simidi takmanız. pelikanişkolar suda yüzmeyi sevmelerine karşın çok iyi yüzücüler değillerdir. her ne kadar ufak bir ihtimal de olsa bu riski göze almamalısınız. şayet bu riski göze alıyorsanız da, sizi tüm pembeliğimle teessüf ettiğimi belirtmek isterim.
ve son olarak, pelikettolar oldukça kırılgan canlılardır. kesinlikle onları rencide edecek, diğer kuşlarınızın önünde küçük düşürecek sözler sarf etmemelisiniz. kalbi kırılan pelikanınız gagasını sonsuza kadar kapatarak sizi protesto edebilir... bunu düşünmek bile istemeyiz.
ona küçük sürprizler, minik şakalar yapın. kulağına taktığınız mp3 çalar ile uçuşunu izleyin.
onu sosyalleştirin, sevin...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar