bugün

allah kusursuzdur yalanı

--spoiler--
"şüphesiz ki onlar..." şeklinde bi ayet bulayım geliyorum.

az bekleyin
--spoiler--

yalandır.

aha buldum da geldim;

Kâlû subhâneke lâ ;ilme lenâ illâ mâ ;allemtenâ(s) inneke ente-l ;alîmu-lhakîm(u)

* Demişlerdi ki: Noksan sıfatlardan seni arı biliriz, bize bildirdiğin şeylerden başka bilgimiz yok. Şüphe yok ki sen, her şeyi bilirsin, hüküm ve hikmet sahibisin. ( bu Abdülbaki Gölpınarlı Meali )

*Dediler ki: 'Sen yücesin, bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yok. Gerçekten sen, her şeyi bilen, hüküm ve hikmet sahibi olansın.'(bu Ali Bulaç Meali )

*Melekler de: ;Sen her yönden kusursuz ve eksiksizsin. Senin bize bildirdiğin dışında bir bilgimiz yoktur. Doğrusu, yalnız sensin herşeyi bilen ve herşeyi uygun biçimde yapan; diye cevap verdiler. (Abdullah Parlıyan meali )

http://www.kuranmeali.com...ma.asp?sure=2&ayet=32 bu da devami...

bakra suresinden bir ayet, elli tane farklı yorum ile çevrilmiş, bence herşey net olsa, bu kadar farklı anlamlar katılmazdı olaya. şimdi bana "allahın kusursuzluğundan bahsediyor hepsinde" demeyin. hep farklı yorumlar, kuran-ı da, dini de herkes farklı yorumluyor, bu böyle.
kimsenin eleştiriye tahammülü yok. din mantık dini ama mantıksız bir durum gördüğünde söyleyemiyorsun. inanan da üzerine atlıyor, inanmayan da...

oku diye başlıyor ilk emir yahu, oku!! ben araştırıp, eleştirmeyeceksem ne boka okuyorum?
öteki türlü olsa; (bkz: ezberle) diye gelirdi heralde ilk emir.

neyse size anlatmak zor. inanmayanlar kafir, adi, şerefsiz, cart curt. haklısınız. kimsenin inanmama gibi bir lüksü yok, aslında var ama belli etmemeli, "inanıyorum" dedikten sonra 13 yaşında bebe bile sikilebilir! (bkz: hüseyin üzmez)

neyse bu tarz şeylerin sözlükte konuşmak istemiyordum ama biraz akıl yürütmenin kimseye zararı olmaz.