bugün

oğlak burcu erkeği

22 Aralık - 19 Ocak tarihleri arasında doğmuş oğlandır.

(bkz: oğlan)

bencildir: Bencildir fakat, normal bir bencillik değil. Önce kendini düşünür, sonra sizi düşünür. Sebebi ise kendini düşünmezse, ileride sizin içinde pek iyi olmayacağını bildiği içindir.

Yorumculardır: Her konuda bilgileri olmamasına rağmen her konuda yorum yapabilirler. Ve yaptığı yorum karşısında ona hayran olursunuz.

Zekidir: Genellikle zekidirler, bu yüzden girdikleri her ortamda dikkat çekmeyi başarabilirler. Ona hayran olmanın bir başka sebebi de budur.

Dağınıktır: Diyemeyeceğim. Yerine göre değişir çünkü. Kendi masaüstüne bakın, çöp gibidir. Fakat, gidin iş yerindeki masaüstüne bakın, sanki saat başı bir temizlikçi gelip düzenliyor zannedersiniz.

Sessizdirler: Hemde çok sessizdirler. Özellikle yeni bir ortama girdiklerinde bu sessizliği görebilirsiniz. Bunun sebebi ortamı taramasıdır. Yani kim nedir, bir ortam taraması yapmaktadır. Kiminle konuşabilirim, kim yavşak, kim gerçekten iyi vs.

o kadar ki, ortama bir insan geldiğinde ve uzun süre konuşmadığında kendisinin burcunu az çok tahmin edebilirsiniz.

Sessizliklerini kullanıp ekmeklerini almaya kalkanlarda olabilir. Ve bunu elbette başarırlar, oğlanın ekmeğini alırlar fakat bilmezlerki o andan itibaren oğlan için açık bir hedeftir. Yazık oldu ona.

Muhaliflerdir: Çoğu ortamda herhangi bir konuya çok kolay muhalif olabilirler. Yalnız biraz sıkıştırırsanız bu konuda onu yenersiniz. Ama yine de belli olmaz.

Parasever: Özellikle 30'undan sonra paraya para demez bu oğlan. Bunun sebebi de şudur;
- Parayı sever, doğal olarak.
- Paraya tapar.
- Parayı güç olarak görürler.
* devamı diğer konularda.

Çalışkandırlar: Çalışkan oldukları pek doğru değildir. Zekilerdir ama çalışkan değillerdir. Fakat başarıyı ve parayı zekiliklerine borçludurlar. Her zaman aklını kullanarak çalışkan insanların seviyesinde bulurlar kendilerini. Hatta günde 10 saat çalışan bir insanı bile hiç çalışmadan sınavda geçebilir.

Şöyleki;

Benim bir tanıdığım, dershaneye gitmemesine ve sınava hiç çalışmamasına rağmen çevresinde dershaneye gidenlerde daha iyi puan aldı. *Bu sadece bir örnekti, yaşanmış.

Ayrıntıcıdırlar: Yerine göre değişir diyebiliriz.

Duygusaldır: dışardan her ne kadar odun oldukları söylense ya da sevgi özürlü oldukları dile getirilsede;

dış kabuğunu kıran insan için elinden gelenin en iyisini yapar her konuda.
Sevdikleri insan için, taptıkları parayı bile yok sayarlar, en pahalı hediyeler alırlar, en güzel ve akılalmaz süprizler yaparlar. Eğer kabuğunu kırdıysanız; YAŞADINIZ.*
Çekingendir: 3 yıl bir kıza açılamayan heriflerdir. Anlayın artık ne kadar çekingen olduklarını.

Bu tipten pek fazla piç çıkmaz, genelde beyefendi modunda takılırlar.

Tabi canları hiç olmadığı kadar yanarsa geçerli değildir bu.

SABIR*: Bu oğlan için anahtar kelime SABIRdır. Hani canlarını hiç olmadığı kadar yanarsa dedim ya, canları ancak ailesine ve değerlerine hakaretler edildiği, aşağılandığı zaman çok yanar. Çabuk ordan uzaklaşın. Bunun dışında hiç kimsenin olmadığı kadar sabırlıdırlar.

Çekicidiler: Genelde çirkinde olsalar, şişmanda olsalar vs., çekici olmayı başarıyorlar.

inat: Oğlağın doğasında vardır zaten.

Kızlar: Bu oğlan için kızlar gelecektir. Eşi olacak insanlardır, kızı olacaktır. O yüzden dost olsun arkadaş olsun değer verirler.

Erkekler: E bir o kadar da önem verirler, yoksa kimle pes atacaklar, kimle halı saha maçı yapacaklar? *
Sosyaldir: Her konuda bir yorumu olması ve kızlar/erkekler ile ilişkilerine bakıldığında, söylenebilir. Hatta sosyal olmasalar bile sosyalmiş gibi gözükürler.

Sevdikleri için yapamayacakları şey yoktur. Ama siz çıkıpta "ben senin en iyi dostum değil miyim yeaaaa." gibi şeyler saçmalamayın. Ters tepebilir. Zaten eğer siz onun en iyi arkadaşıysanız zamanı gelince bunu kendisi size güzelce söyler.

Ve umursamazdırlar, şöyleki;

--alıntı--
bir de tepkisiz adamlardır.

şakacı arkadaş: kanka doğum gününe gelemiycem ya.
oğlak erkeği: neden ki?(öylesine ilgili gibi görünmeye dair sorulmuş soru)
ş.a.: ders çalışmam lazım. kusura bakma.
o.e.: önemli değil ya ne olucak. çalış aferin.
ş.a.: senin ben amına koyim manyak herif tepki versene lan tepki versene! bir tepki versen şaka olduğunu söyliycem.
o.e.: hadi ya.(bak yine tepki vermedi)

--alıntı--

to be continued

Ekleme: Yav bu arada oğlan falan dedim, yanlış anlamayın haa. Tamamiyle oğlak-oğlan benzerliğinden dolayı, yoksa başka bir sebebi yok.