bugün

kihbi

Suç işleyenlerin kayıtlarının tutulduğu Adli Sicil Arşivi ve UYAP Bilgi Sistemi dışında, emniyet ve jandarmanın yıllardır kendilerine özgü oluşturduğu ikinci bir fişleme sistemi. normalde bir suçtan hüküm giyip o ceza infaz edildikten 3 sene sonra bildiğimiz adli sicil kaydında bu suç silinirken, bu kihbi denilen merette kayıt asla silinmiyor.

bu noktada ben özgürlüklerin kısıtlanması tarafına değil de başka bir noktaya takılıyorum. bir yanlış yapacaksan bari onu doğru yap demiş ya şair bu onun en güzel örneği. bu kıhbi senelerdir var olmasına rağmen son zamanlarda yapılan mallıklarla ortaya çıkmış. bir adamı gbt kontrolünde çevirip sen hırsızmışsın demişler mesela çocuğunun önünde. taaaaa çocukken işlediği bir suç yüzünden. adam da kıllanmış haliyle. noluyo lan benim bu suçum çok eski, nasıl hala görünebilir demiş, dava açmış öylelikle ortaya çıkmış bu gizli düzen.

len hadi diyelim ki ihtiyacınız vardı böyle bir uygulamaya ve yaptınız. milletin gözüne ne diye sokuyorsunuz. lazım olunca kullan. he ama sen güç bende artııık diye ortalarda dolaşan minik hizmet abiler yaratırsan; alır eline sorgulama cihazını, ön sistem arka sistem nerde ne görüyorsa hepsini milletin gözüne sokar.