bugün

türkleri kimsenin sevmemesi

bir milletin karakteristik özelliğini çıkarmak ve bunu genellemek çok hatalı ve yanlış bir davranıştır. her milletin diğer milletlerde uyandırdığı bir izlenim vardır aslında. fransız özgüveni ve kibri, alman disiplini, yahudi ticaret zekası, italyan klası ve romantik japonlar gibi...çok yanlış da değillerdir hani. gerçekten toplumlar yaşadıkları coğrafyaya ve zaman koşullarına göre bazı tepkiler geliştiriyorlar ve içlerinden bu şekilde liderler ve düşünce adamları çıkarıyorlar. bu doğrultu da düşünceler gelenek haline dönüşüyor ve bir özellik olarak ortaya çıkıyor.
türklere geldiğimizde dışarıda ki izlenimimizi az çok tahmin edebiliyoruz. fazla köktenci, sinirli ve saldırgan, düşünmeden duygularıyla haraket eden ama buna rağmen çabuk tahrik olma ve fanatizm gibi özelliklerinden dolayı tehlikeli. en yüzeysel haliyle böyle birşey canlandı benim gözümde.

siyasal tarihinde hemen hemen kurduğu tüm devletlerin geleceği savaşa bağlı olan, yıkılma sebepleri ise dıştan gelen bir çok düşüncenin ve devlet adamının zararlı faaliyetleri ve elbette içsel rekabetin yani iktidar hırsının her seferinde ülkeyi zora sokması gibi nedenlerden dolayı türklerin dıştan gelen her türlü fikre önyargılı ve korumacı bir duruş sergilemesi ve içsel muhalefetini de dağılma tehlikesi yüzünden bastırmaya çalışması gayet anlaşılır bir durumdur.

fakat zaten görece olan bu milli özelliklerin ve ayrımların sona erdiği kanısındayım. bir türk bir yahudiden çok daha iyi ticaret yapabilir. bir afrikalı hiçbir almanın sahip olamadığı disiplini kazanabilir ve bir fransız dünyanın en alçak gönüllü insanı olabilir. bu yüzden milletlere olan antipati ve yakıştırmaların yersiz olduğunu ve bunu dile getirenlerin de pek ciddiye alınmamasını öneririm.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar