bugün

ahmet ertegün

yıllarca müzik yapmaya çalışıp, bir şekilde bunu imkansızlar nedeniyle ertelemiş; tek geliştirebildiği "tutar bu adamlar" yeteneği olan bir adamın hayatının mihenk taşıdır, ahmet ertegün.

ahmet ertegün yaptığı işin özelliklerine tam anlamıyla sahip bir adamdı. müziğe olan aşkı nedeniyle sanatçılarla duygusal bağ kurabilen; aynı zamanda yaptığı işin maddiyat açısından değer taşıdığını bilebilecek kadar tüccar biriydi.

"ray" filmindeki sahnelerinde yukarıda bahsettiğim özelliklerini açıkça görebileceksiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=9rSFYx15Ikc

elvis presley'i de yakalamaya çalışmış; fakat yapabileceği en iyi teklifin bile endüstrileşmiş şirket fiyatlarının 20 bin dolar altında olmasıyla bu onuru başka bahara bırakmak zorunda kalmıştır.

ahmet ertegün amerika'nın etnik tarihine dahi etki etmiş bir insandı. afro-amerikan yapısına sahip olan insanların değerlerini eğlenceli boyutlara getirip beyaz dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştı.
felsefesini türklük veya anadolu'ya bağlamadan yüceltebileceğimiz ender insanlardan olan ahmet ertegün, gittiği yerdeki yaşama uyum sağlayıp onu geliştirmeyi başarabilen bir insandı.

bir çok nedenden dolayı, ömrümün sonuna kadar ilham alabileceğim, idol ve metor kabul edebileceğim yegane insandır. ve kısıtlı müzik bilgisine güvenip, eleştiri yapan, beğenmediklerini ötekileştiren günümüz insanlarına az da olsa örnek olması gerektiğini düşündüğüm yüce insan.