bugün

call of duty black ops 2

treyarch'ın geliştirmekte olduğu 4. call of duty oyunu.

(bkz: call of duty 3)
(bkz: call of duty world at war)
(bkz: call of duty black ops)

Olmamış. Tek kelimeyle olmamış. Trailer'ı izlerken aklıma gelen ilk düşünce "deus ex mi call of duty mi belli değil" oldu. Sokaklarda helikopterler tanklar fink atıyor, ne güzel soğuk savaşmış lan o öyle? Grafikler de allah razı olsun hiç gelişmemiş. Optimizasyon beklemiyorum, bir treyarch klasiği olarak dünyanın en sikik optimizasyonu olacak.

Cod4 zamanında cod serisiyle ilgili tartışmaya bile girmezdim. Türünün en iyisiydi ve bu konuda haklıydım.
Mw2 zamanında oyunu her türlü savunurdum. Oyun çıkacak diye çıldırıyordum. Deliler gibi oynadım. Eksikleri vardı, ama buna rağmen iyi yanlarıyla savundum.
Black ops zamanında ekran kartını yakma riskine rağmen oynadım, bu zamanlarda oyunu eleştirmeye başladım. Ne vermiştim, ne almıştım?
Mw3 çıktığında artık oyunu savunmuyordum, açıkça her yerde eleştiriyordum. Ne fark vardı önceki oyundan? Devrimsel bir yanı olmayışını geçtim, elle tutulacak bir yanını bulmakta bile zorlanıyordum.
Ve black ops 2...

ilk kez bir cod oyununu beklemiyorum çıksın diye... ilk kez gram heyecan uyandırmadı bir trailer bende. Bir fps efsanesinin göz göre göre içi boşaltıldı... En sevdiğim seriden soğudum. Para hırsı yaratıcılığın önüne geçti. Keşke birkaç sene stüdyoya çekilip esaslı, devrimsel bir çalışmaya girselerdi. Belki de asıl bunu istiyorlar, ama yok, her sene bir cod çıksın, batarlar maazallah! Biz de bir oyun serisinin dizi tandansına sokulmasını kederle izleyelim...