bugün

uludağ sözlük bütünüyle yenilensin kampanyası

nasıl sonuçlanır bilemem ama çabası, beyanı bile hoş.. alın o zaman!

mbaran'ın önerisine hitaben;

- galeri de ve ss bölümünde oylama durumu gereksiz gerçekten. bu orada iyi vakit geçiren bir çok yazar için kötü olabilir. oylamaya gerek yok, yorum ile herkes herkese söylüyor söyleyeceğini zaten. açıkçası oylama olduğu takdirde ben dahil, bir çok yazar eskisi kadar gönül rahatlığı ile vakit geçiremeyecek..

bu da benden;

- gammazlama aparatında, gammazladığımız entry daha önce gammazlanmış ise uyarıyı alıyoruz. bunun yanında neden gammazlandığını da görebilmeliyiz. çünkü adam belki başlık hatasını gammazladı, enrty içeriğine dikkat etmedi. ben entry içeriğini gammazlamak istiyorum mesela. ama bilemediğim için, mükerrer gammazlama durumu olmaması için, gammazlamadan geçiyorum..

- entry'lerin aldığı oy daha kolay bir yerde ve oylama sayısı iyi kötü olarak ayrı ayrı görülebilmeli. entry bilgilerim kısmında toplam oyu görüyoruz, kaçı iyi kaçı kötü bilemiyoruz. bence bilebilmeliyiz.

- mesela bir de ben, yazarların profilinde yaptığı oylama sayısını da görebilmeliyiz diyorum. çok gerekli değil belki ama bence çok hoş olacak.

- istatistiklerdeki entryler yazan her başlık artık düzeltilsin.. entry'ler olsun. -ler ayrılsın artık..

- ortam bölümüne tıkladığımızda ayrı sekmede açılsın. hatta ortamın içindeki bölümlerde ayrı sekmede açılsın. zirveler bölümünde mesela, zirvenin üzerine tıkladığımda, o zirvede ayrı sekmede açılsın. modern kısmında mesela, tıkladığım ss ayrı pencerede açılsın. çok daha kullanışlı olacak. sürekli geri dönüp devam etmek yorucu oluyor.

- bazı çakal yazarlar başlıkları karakter sınırına takıldığı için, boşluk siliyor. bu durumda da gammaz kişisi başlık taşınsın dediğinde, başlığı doğru haliyle yazınca, karakter sorunundan dolayı doğru başlığı tamamen yazamıyor. tabir-i caizse mal gibi kalıyor, kalmamalı. bir şey yapılsın..

- mobil entry'ler yüzünden türkçe karakter problemi çok fazlalaştı. bunun için farklı bir durum düşünmek gerek. entry'nin tamamını tek seferde türkçeleştirecek bir şey. gammaz aparatına eklenebilir mesela. bilemiyorum..

- ha bir de istatistiklere giren entry'lerin kaç oy ile girdiğini görsek ya..