bugün

imamın evinden 60 çıplak kadın fotoğrafı çıkması

bazı kesimlerin müslümanları karalamak için kullandığı malzemedir. bazılarının gerçekliği olsa da çoğu propaganda için suni bir şekilde oluşturulmuştur. bunların niyeti, ahlaksızlığı ortaya çıkarmak ya da ahlaksızlığın azalması, yok olması için çabalamak değildir. bunlar müslümanları karalama peşindedirler. mezkur adam'ın evinden öyle bir malzeme çıktıysa, bunu islam'a nispet ederler. yani çıkardıkları ve herkesin çıkarmak istedikleri sonuç şudur: "bütün sakallı, cübbeli, namazlı niyazlı insanlar, işte bu şekilde, aslında sapıktırlar, dolayısıyla bunlara itibar etmeyin. atatürk bunların kökünü kuruttu. çünkü insanlar dini kullanıyorlardı vs vs. "

yani vaka ve analiz arasındaki muhteşem uyumsuzluk hemen göze çarpıyor. çünkü bir olguyu değerlendirmek için onun temel, ana kaynaklarına yönelmek gerekir. mesela bir matematik hocasının dersini çok kötü anlatması, matematik dersinin kötü olduğunu göstermez. eğer matematiğin kötü olduğu iddia ediliyorsa, bunu matematiğin temel esaslarına, kurucularına, fikir babalarına bakarak değerlendirebiliriz. yani imama bakıp abdest bozulmaz. müslüman ya da "islamcı" olduğu iddia edilen biri, ahlaksızlık yapıyorsa bu islami düşüncenin de aynı minvalde kötü olduğunu göstermez. eğer düşüncede o düşüncenin kimliğini taşıdığını iddia edip, o kimlikten fersah fersah uzakta bir hüviyete sahip olan insanlar mevcuttur. aynı şekilde bir kemalist kötü şeyler yapıyorsa, kemalizmi kötü olarak nitelendiremeyiz. kemalizmi, kemalizmin esaslarına inerek, atatürk'ün ve etkilendiği düşüncenin yapısına bakarak değerlendirebiliriz. aynı şekilde islam'ı da bu şekilde değerlendirip, kuran ve sünneti merkeze almamız, bu şekilde analiz etmemiz gerekir.

gelin görün ki, bazılarına islami düşünceyi savunduğumuzda, "iran gibi mi olalım, suud gibi mi olalım" şeklinde karşı bir safsata öne sürerler. safsatadır, çünkü bunlar hususa bakıp, umumi bir yargı çıkarıyorlar. iran'ın ya da suud'un mevcut hali ya da hususi bir tutumu eğer, islami ise tabi bunlar gibi olalım, yok değilse, olmayalım. mevzu bu kadar basit. gerçekte sormaları gereken soru şu olmalı: "peygamberin kurduğu toplum gibi mi olalım?" fakat bu soruyu sormaz bu çakallar. her ne kadar sorulması gereken soru bu olsa da sormazlar, çünkü bu sorunun cevabı halkı kandırmak için bir araç olmayacaktır. peygamberin yolunu izlemenin yanlış olduğunu iddia edemedikleri için şunun gibi mi olalım, bunun gibi mi olalım diye, safsatalar öne süreceklerdir. bu sahte argüman çok sık kullanılıyor. bu fotoğraf mevzuları da bu cihetle ortaya atılıyor. hususi bir "kötü" örnek servis edilerek, umumi değerlendirmeler, yargılamalar yapılıyor. aklı selim insan bunun arka planını anlar aslında da insan bir düşünceye saplandığı vakit onu desteklemek için her türlü gayrıahlaki stratejiyi izleyebiliyor.

piyasada her türlü kötülük vuku bulurken, bu kötülükleri işleyenler arasında 'dini' kimliğe sahip olanlar ortaya çıkarsa bunlar için bir bayram vesilesi olur. çünkü onların savaşı kötülük değildir, bilakis kötülüğün yaygınlaşmasını isterler. bunun için de kötülüğe karşı değil de işlerine gelmeyen "kötülere" karşı savaşırlar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar