bugün

auschwitz de soykırım yapılırken tanrı neredeydi

auschwitz'deki barbarlıkları işleyen kitaplar okuyup filmler izlediğinizde kan beyninize sıçramış halde sorduğunuz soru.

Soran insanlar haklı: Öyle iğrençlikler, keyfi işkenceler yapılmıştır ki okunması izlenmesi hiç tavsiye edilmez, ruh sağlığınızın tepetaklak olması gayet mümkündür. Siyam ikizlerinin birbirlerinden canlı canlı ayrılmaları halinde ne kadar yaşayacaklarını merak edip bıçakla sırtlarından kesen vahşi doktorlardan bahsediyoruz burada. Veyahut dört yaşındaki çocukları ikinci kat balkonundan tekrar tekrar aşağı atıp beşinci seferde gözü çıktı onuncu seferde kafatası parçalandı diye notlar alan gözlemcilerden.

Bir başka tiksindirici nokta da, bütün bunlar olup biterken Tanrı'nın dünyadaki elçilerinden isa peygamberin kilisesi Vatikan'ın seyirci kalmasıdır, hatta bu soykırımdan maddi kar elde etmesidir.

Hitler'in gücünden tırsan Vatikan ve Papa ilk önce Hitler'le saldırmazlık paktı nevinden bir anlaşmaya varmışlar bunun karşılında Yahudilerin katledilmesine cevaz vermişlerdir. Daha ilerleyen günlerde, katliamın meşruluğu yönünde demeçler vermeleri (veya en azından sessiz kalmaları için) Naziler, Yahudilerden ganimet olarak aldıkları, dişlerinden erittikleri altınların belli bir yüzdesini Vatikan'a vermiş, altınlar, Alpler'den italya'ya geçen gizli dehlizler yoluyla Vatikan'a iletilmiştir. Vatikan hala bu kanlı altınların üzerinde oturuyor.

Anlaşılan Vatikan, Tanrı'nın pek sesini çıkarmayacağını biliyordu.