bugün

abo kafam radyo gibi oldu yahu

efendim malumu aliniz son gunlerde turkiyede özellikle sehr-i istanbul'da canli muzik ve yuksek desibelli muzik calan mekanlarda cok buyuk artis olmakla beraber gurultulu ortamlar cosmustur. sesiz sakin hic olmazsa gumbur gumbur muzik calan yerlerin maalesef köküne kiran girmistir. hatta söyle diyebiliriz ki azicik kalmislardir.

bar ve lokal isletmeciliğimiz maalesef yerlerde surunmektedir. diyelim bir yerde canli muzik dinlemeye niyetlendiniz. alim allah orda gumbur gumbur calan muzikten kafaniz radyo gibi olur. iste bir davul iki gitari kapan kendisine grup gurdugu gunumuz turkiyasında durum vahimdir. toplasan repertuarlarinda 20 sarkı vardir. bunun yarisi artik cover yapa yapa boku cikmis parcalardan olusur. o guzelim the wall'in içine sicmakta hiç bir sakınca duymazlar.

hadi biz musteriyiz begenmedik mi basar gideriz. ama orda calisan barmen bodygurdlar falan filanin allah yardimcisi olsun. cekilecek dert değildir bu yahu. gumbur gumbur calan muzikler yuzunden hatta bombok muzikal becerilerinden yuzunden adam muzikten nefret eder yahu.

bir zamanlar barlarda calisan bir dostum iş bitince eve gittiğinde sanki kafasinda fm bandindan radyo yayini yapan verici oldugundan bayagi suplendiğini bana ibraz etti. zaten eleman bakirkoy ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde tedavi gördü. simdilerde bethoven'dan monnlight sonata'dan baska bir şey dinlemiyor. baska bir sey dinlediği vakit kazayla yuzu kıpkırmızı oluyor ve hatir hatir kasinmaya basliyordu.

binaeylehen gunumuz turkiyesinde eglenmek calismaktan daha yipratici olmaktadir. cunku calistiğin vakit hiç olmazsa eve gelip topu dikersin. ama cumartesi pazar kafan radyo olmus gibi dolanirsan anca pazartesi gunleri dinlenebilirsin. iste bu yuzden pazartesi gunleri t.v.'De bir halt yoktur. (this is a saptama)

artik gumbur gumbur calan muzik istemiyoruz, sesiz sakin desşbeli kıvaminda olsun. ne bu yahu sanki lambali radfyo gibi kafamiz. abo ki abo yani.... di mi lan benjamin?