bugün

erkeklerin bayanlardan daha zeki olduğu gerçeği

dönüp tarihe baktığımızda kadınların her türlü hakkının elinden alındığı çok net görülüyor. yüzyıllardır kadınların, her türlü hakkı elinden alınmış, dövülmüş, tecavüze uğramış, seks objesi olarak kullanılmıştır. (senegal'de ise kadın hayvanlardan daha ucuza satılıyordu. eski yunan'da kocasından izinsiz sokağa çıkan kadın ölüm cezasına çarptırılıyordu. 16. yüzyıl avrupa'sında hıristiyan alemi "kadınların ruhu var mıdır?" diye tartışıyorlardı.) böyle bir zihniyetin devam ettiği topluluklarda doğal olarak kadınlar ikinci planda kalarak kendini gösteremediği için erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu düşüncesini doğurmuştur. bunlara örnek olarak çok bilgili, zeki dediğimiz filozoflar bile kadınları hor görmüştür.

fransız montesquieu,
- tabiat, erkeğe akıl ve fikir vermiştir, kadına sadece güzellik ve süs... eğer kadının bu dış görünüşü ortadan kalkacak olursa onun hiçbir ehemmiyeti ve değeri kalmayacaktır.

diderot,
- kadınlar sadece şehvet ve eğlence için yaratılmışlardır.

napolyon,
- kadın çocuk yapması için erkeğe verilmiş bir hediyedir. kadın bizim malımızdır, mülkümüzdür; ancak biz kadının malı ya da mülkü değiliz.

alman filozof arthur schopenhauer,
- erkeğin zekâsı ve fikrî gelişimi 28 yaşında zirveye ulaşır, kadının ise 18 yaşında. bu yaştan sonra erkek gelişmeye devam etmesine rağmen kadın ne akli ne de fikri hiçbir gelişme göstermez.

din adamlarıda bunlardan farksız şeyler düşünmüyorlardı.

patrik bernard,
- kadın şeytan'ın aletidir.

dimaşklı yuhanna,
- kadın şerrin çocuğu, emniyet ve huzurun da düşmanıdır.