bugün
- meal kuran değildir8
- had bildirmek7
- iremga9
- acil iş fikri lazım arkadaşlar16
- arkadaşlar hesabımı silesim var ya4
- afrika nasıl kalkınabilir15
- enel hak6
- honda civic5
- arkadaşlar bakar mısınız20
- birinin size söylediği en kırıcı şey nedir2
- kirli sakal2
- sözlükte bir yazarı övmek2
- bayan kelimesi neden rahatsız edici27
- koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur2
- kahverengi kokarcaya karşı samuray arısı4
- imamoğlu'nun tutukluluğunun 100 günü16
- çırılçıplak şekilde tabancayla ateş etmek3
- akp'nin türkiye'ye verdiği zararın kalıcı olması7
- ayetleri eğip büken kitle7
- derin mermerci3
- kart uzatınca nakit yok mu diyen esnaf3
- kpss sınav ücretinin 800 tl olması4
- zenci öğrenci2
- kayıp uygarlıklar4
- bennu gerede2
- 2028 avrupa kupası2
- mustafa kemal atatürk3
- elbise giyen erkek2
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz13
- yazarların en son bitirdiği kitap13
- turşunun iyisi limonla mı sirkeyle mi11
- kadınların piç erkek tercihi4
- ak parti2
- abi kartta komisyon kesiliyor haberin olsun2
- chp nin illuminati nin bir ayağı olduğu gerçeği6
- ekonomi13
- bisikletçi pipisi6
- anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az3
- arkadaşlar çok mutluyum2
- dead internet teorisi3
- kadın ve paradan başka bir şey düşünmeyen erkek6
- sabah kahvaltısı5
- neli dondurma seversiniz14
- kürtçe zorunlu ders olmalıdır15
- paralel evrenler3
- 3 ağustos 2026 aykolik gocu buluşması19
- avcı toplayıcıların harran etrafındaki t sütunları3
- ayhan ışık4
- merkür den dünyaya elmas getirmek6
- dünya 5 ten büyüktür5
çocukken aşırı tombalaktım.
çocuk parkları diğer çocuklar için eğlence yeriyken, benim için işkence alanıydı bu yüzden.
dörtlü salıncak:
tek tek sallanılan salıncakların aksine 4 kişiyi birden sallayabilen salıncaklardı.
bir kişi bunları sallar, 4'lü grup ise otururdu. eğer sallayacak biri olmazsa 4'lüden biri ayağa kalkar, oturulan yerin üstündeki demire çıkardı. salıncağın bağlandığı demire ellerini atarak eğile kalka grubu sallardı.
çocuklar salıncağa bineceğinde aranan kişiydim. ben varken başkasına düşmezdi o iş çünkü. evden sırf bunun için çağırdıkları bile olmuştu hatta.
az eğilip kalkmadım.
çatalı açık gezmem ta o günlerden kalma alışkanlığımdır.
tahterevalli:
intikam makinesi.
o tahterevallide çok nadir en yükseğe yükselebildim. kendimi yukarı ittirdiğimde dahi en fazla çocukla aynı seviyeye kadar yükselip yere indim.
ama yine de en sevdiğim oyuncaktı.
çocukları en yükseğe çıkartıp 'inem mi şimdi tahterevalliden' sorusuyla yalvarışlarını izlemenin keyfini unutamam. bir binen bir daha binmezdi zaten.
tarzan merdiveni:
ah ahh. o kollar o bedeni nasıl kaldırsın. oldu ki kaldırdı. nasıl yürütsün.
küçüklük aşkım merveye rezil etmişti beni.
mahallenin hiperaktifi sercan, ben, yanımda da merve var. sercan da ben de merveyi seviyoruz.
sercan merveye 'merve baaak' deyip yürüdü o merdivende. merve de dönemin gerzek kızı ayrıca. 'sercan ne kadar güçlüsün' dedi.
altta kalır mıyım? kalmam. attım ben de kendimi merdivene. tutunamadan daha düştüm. rezillik diz boyu. dışladı beni merve.
sercanı sıkıştırıp dövmüştüm sonra 'sen misin güçlü?' diye. ezildi çocuk altımda. yazık.
kaydırak:
parkımızda iki tane kaydırak vardı. biri geniş biri dar. dar olanda kaymak içimde ukte olarak kalmıştır hep.
geniş olanında da kendi başıma kaymayı severdim. şöyle ki:
bunu siz de yapmışsınızdır. çocuklar aynı anda kaydırağa atlayıp yere değme noktasında birbirlerine çarpmayı sever.
hüseyin diye bir arkadaşım var yanımda. cılız. minnacık bişey. önce ben kayayım sen hemen arkamdan gel dedi. aşağıda çarpışacağız, gülüp eğleneceğiz sözde. kaydı bu. bende kaydım arkasından. aşağıda çarptım çocuğa. çocuk çarpmanın etkisiyle fırladı kaydıraktan. yüzü sürtündü kuma. kan içinde. annesi geldi bir de bunun. vır vır bağırıyor. lanet ettim o gün. kaymadım kimseyle bir daha.
kim çıkardı be bu parkları?
çocuk parkları diğer çocuklar için eğlence yeriyken, benim için işkence alanıydı bu yüzden.
dörtlü salıncak:
tek tek sallanılan salıncakların aksine 4 kişiyi birden sallayabilen salıncaklardı.
bir kişi bunları sallar, 4'lü grup ise otururdu. eğer sallayacak biri olmazsa 4'lüden biri ayağa kalkar, oturulan yerin üstündeki demire çıkardı. salıncağın bağlandığı demire ellerini atarak eğile kalka grubu sallardı.
çocuklar salıncağa bineceğinde aranan kişiydim. ben varken başkasına düşmezdi o iş çünkü. evden sırf bunun için çağırdıkları bile olmuştu hatta.
az eğilip kalkmadım.
çatalı açık gezmem ta o günlerden kalma alışkanlığımdır.
tahterevalli:
intikam makinesi.
o tahterevallide çok nadir en yükseğe yükselebildim. kendimi yukarı ittirdiğimde dahi en fazla çocukla aynı seviyeye kadar yükselip yere indim.
ama yine de en sevdiğim oyuncaktı.
çocukları en yükseğe çıkartıp 'inem mi şimdi tahterevalliden' sorusuyla yalvarışlarını izlemenin keyfini unutamam. bir binen bir daha binmezdi zaten.
tarzan merdiveni:
ah ahh. o kollar o bedeni nasıl kaldırsın. oldu ki kaldırdı. nasıl yürütsün.
küçüklük aşkım merveye rezil etmişti beni.
mahallenin hiperaktifi sercan, ben, yanımda da merve var. sercan da ben de merveyi seviyoruz.
sercan merveye 'merve baaak' deyip yürüdü o merdivende. merve de dönemin gerzek kızı ayrıca. 'sercan ne kadar güçlüsün' dedi.
altta kalır mıyım? kalmam. attım ben de kendimi merdivene. tutunamadan daha düştüm. rezillik diz boyu. dışladı beni merve.
sercanı sıkıştırıp dövmüştüm sonra 'sen misin güçlü?' diye. ezildi çocuk altımda. yazık.
kaydırak:
parkımızda iki tane kaydırak vardı. biri geniş biri dar. dar olanda kaymak içimde ukte olarak kalmıştır hep.
geniş olanında da kendi başıma kaymayı severdim. şöyle ki:
bunu siz de yapmışsınızdır. çocuklar aynı anda kaydırağa atlayıp yere değme noktasında birbirlerine çarpmayı sever.
hüseyin diye bir arkadaşım var yanımda. cılız. minnacık bişey. önce ben kayayım sen hemen arkamdan gel dedi. aşağıda çarpışacağız, gülüp eğleneceğiz sözde. kaydı bu. bende kaydım arkasından. aşağıda çarptım çocuğa. çocuk çarpmanın etkisiyle fırladı kaydıraktan. yüzü sürtündü kuma. kan içinde. annesi geldi bir de bunun. vır vır bağırıyor. lanet ettim o gün. kaymadım kimseyle bir daha.
kim çıkardı be bu parkları?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar