enverunver

(#14444779) Sozluk altima pislemis varlik... Ne konustugundan haberi yoktur... Kendisini aydinlatmak benim gorevim degil, ana babasinin, okulun gorevi, becerememisler, bizim elimize kalmis yavrucak...

Ilk olarak yalakanin ne demek oldugunu aciklayalim... Yalaka bir isten cikar elde etmek ugruna baskasinin kicini yalayana denir, misal komur ugruna ruhunu satan koyludur... Sahsimin, insanlari gercekleri ve dogrulari gostermek haricinde hic bir cikari yoktur, burada oldugu gibi...

Ikincisi, hitler baskalarini inanclari yuzunden olduren bir serefsizdi... hatta sadece inanclari degil, yahudi kani oldugu icin onlari sistematik olarak katletti... bunu hic bir rasyonel beyin savunamaz, bu dunya tarihinin gelmis gecmis en buyuk ayibidir, az bile yapmis diyen kisiler ya hitler kadar psikopattir ve akil hastanesina kapatilmalidir, ya da beyni yalanlarla doldurulmustur...

Mavi marmara olayindan da bihaberdir bu yazar... ilk olarak her seyi iyicene analiz etmemiz lazim, nasil israel filistin sorunu bu hale geldi diye... ISrael baris yapabilme umutlariyla gazzeden cekildi, amac orada filistinlilerin bagimsiz sekilde yasayabilecegi bir devlet kurulmasiydi... Iran ve suriye gibi serefsiz ulkeler bunu firsat bilip, misirdaki musluman kardeslerin bir uzantisi olan hamasla orayi terorist yuvasi haline getirdi... Hamasin charter'ina bakacak olursan, orada amacin bir filistin devleti kurulmasi degil, dunya ustundeki butun yahudilerin yok edilmesi oldugunu gorursun... Yahudiler bu defa hazirlikliydi, holokost zamanindakinden daha iyi durumda, kendi evlerindeydiler... Dogal olarak kendilerini korudular, kim olsa aynisini yapardi...

Hamas tarafindan israele bir suru intahar bombaci yollandi, her hafta ya bir kafede ya da bir otobuste alahhuekber diyerek birisi kendini patlatiyordu... Dogal olarak israel devleti kendi vatandaslarini korumak icin duvar insa etti... bunun ustune iran ve suriyeden havan toplari ve kassam fuzleri gonderildi... Her gun israele ortalam 6 tane roket dusuyordu... Bu gun yunanistandan izmire her gun roket atilsa acaba turkiye ne yapardi? hmm... Her neyse, insanlar icin alarm sistemleri kuruldu, oyle bir hale geldi ki, israelin guney sderotta yasam yer altinda 4 ay devam etti. 1,5 milyon insan marketlere gitmeye korkar hale geldi... Bunun sonunda sabri tasan israel devleti genis capli bir operasyon duzenledi, operation castlead.

Bu operasyonda hamas militanlari hedef alindi... Problem, hamasin israele karsi basini bir silah olarak kullanmasiydi... Sivil evleri bastilar, oradan rojket ateslediler, ambulanslarla teroristler tasindi, hastaneler ve okullar karargah olarak kullanildi, camiler cephanleige donusturuldu, cocuklar canli kalkan yapildi... Sonuc, israel cami, okul, hastane vurmus oldu... yersen... Bu genis capli operasyonda hamasa buyuk bir darbe inmis oldu... Bir daha boyle bir darbe indirmemek icin bir ambargo koyuldu... Bu ambargo'da silah yapiminda kullanilabilecek mbutun malzemeler yasaklandi...

Ancak butun insani yardim malzemelerinin gecmesine izin veriliyordu... Nitekim o zamanlarki kizilay baskani (ki daha sonradan zoraki bir sekilde istifa ettirildi) israelle isbirliklerinin cok iyi oldugunu, gonderilen butun yardim malzemelerinin sorunsuz bir sekilde gazzeye ulastigini acikladi... Goruldugu uzere filistinde bir insanlik krizi yoktu, elektrik, su ve gaz israel tarafindan bedavaya veriliyor, butun yardimlar ulasiyordu, o zaman mavi marmaranin amaci neydi?

Amac, bir provokasyon gemisiydi. Nitekim gemiye binen kadinlardan bir tanesi "Bu olayin iki sonucu olacak, ya gazzeye ulasip ambargoyu delecegiz, ya da bu yolda sehit olacagiz" demistir... Goruldugu uzere, amac gazzeye yardim goturmek degildi, amac israelin nefsi mudafa hakkina tecavuz etmekti... Nitekim amac yardim goturmek olsaydi, gemide zaten 10 kisi olurdu, 500 kisinin ne isi vardi gemide... Ayriyetten israel devleti binlerce defa, gelmeyin, mudahale edecegiz diye uyardi... O da ayri...

Gemi cok organizeydi, var olan sivillerin hepsi geminin alt katlarina kapatildi. Gemiye guvenlik kontrolu olmadan, antalyadan binen 50 kisi ve gazetciler ust guverteyi kapatti... Israel maalesef geminin gercekten bir yardim gemisi oldugunu zannetmisti ve hazirliksizdi... Askerler ellerinde paintball silahlariyla inip gemiyi ele gecirmeye calisti... Ilk inen askerlere demir sopalarla saldirildi, askerlerden birisinin kafa tasi goctu, bir baskasi bicaklandi... 2 tanesi israel askerlerine ait olmayan silahlarla vuruldu, nitekim bu kovanlar bulunmustur... bir tanesi gemiden denize atildi... Sonraki inen asker geminin alt tarafina kacirilinca israel askerleri gercek silah kullanma izni aldi... israel askerlerine saldiran teroristlerden 10 tanesi etkisiz hale getirildi...

Bu operasyon uluslar arasi hukuka aykiri degildir, nitekim uluslararasi deniz hukuku: -"bir ulke herhangi kargasa aninda bir ambargo koyabilir. Bu ambargoyu delmeye calisan sivil gemilere 3. parti karasulari icerisinde olmadigi muddetce mudahale edilebilir, ve sayet herhangi bir direnis gorulurse karsilik verilebilir." diye acikca belirtmektedir...

Nitekim gemideki yukler incelendi, ve gerektigi gibi gazzeye ulastirildi... Isin ironik yani gazzedeki kimse yardim malzemelerinin suratina bile bakmadi, zamani 6 ay gecmis yiyecek malzemeleri, eski pusku esyalar gonderilmisti... Bir hafta boyunca acik alanda kimsenin elini surmedigi sekilde durdu orada...

Simdi ozet gecelim... Hitlerin yaptigi insanlik disi psikopatlik, bir kitleyi inanclari ve irklari yuzunden hedef alip, sistematik bir sekilde oldurme ustune programliydi... Motivasyonu nefret, silahi populerizm ve irkci nazilerdi...

Filistin ve mavi marmara olayi, israelli sivileri koruma amacina yonelik... Motivasyonu guvenlik, silahi vatandaslarini koruyan israel ordusu...

Mavi marmara icin oraya gidenler baslarina ne gelecegini biliyordu, bir secimleri vardi, ikinci dunya savasindaki yahudiler ne bir tehditti ne de secenekleri vardi... sistematik olarak Acimasizci ve insanlik disi bir sekilde katledildiler...

Iki olayi karsilastirirken kendimi aptal hissediyorum, karsilastirilamasi bile gulunc...
© copyright 2005 - 2026