bugün

itü sözlük

ilk göz ağrımdır. sözlük formatına alışana kadar iki kez çaylak edildiğim ortamdır. sonrasında alıştım tabi ama her lafa atlamanın faydası olmadığını anlamam da uzun sürmedi. güzel dostluklara vesile olmadı da değil hani.

görüntüsü itibariyle mevcut bütün sözlüklerden ayrılmaktadır; en önemli farkı da budur belki de. sahibi olan efendi, düşünür taşınır vs yeni bir şeyler yapmaya çalışır. sözlük kavramına en azından görüntü açısından farklı bir soluk getirmek istiyordur belki de. başarılı mı; evet diyebiliriz.

bazı noktalarda aksaklıklar yaşanmıyor da değil. itü szözlük'ün tabiriyle entelijans yapılan birisinin, ispiklenmiş olmasına rağmen altı ay boyunca bir türlü ne silinen ne de reddedilen giriler hakkında üç giri girmesi ya da inceden inceden yönetime dokundurması, aynı şahsın bir süre sonra hiçbir açıklama yapılmadan çaylak edilmesine sebep olabiliyor bu sözlükte. haklı bir serzeniş olmasına rağmen bu tür durumlar insanı düşündürüyor haliyle.

dikkat çeken bir diğer noktası ise uludağ sözlüğe göre oldukça sakin ve dingin olması. sakin bir sözlük arıyorsanız, tam size göre diyebilirim. yazdıklarınız kısa bir süre içinde uçup gitmez, belirli bir süre kalır orada. aslında belki de en önemlisi, troll sayısının pek az olmasıdır ki bu şu anda gerçekten ihtiyaç duyulan bir durumdur.

tashih: yeni yetme sekizinci nesiller sayesinde iyiden iyiye foruma bağlamış sözlüktür. ispikçiler, moderatörler ve editörler kış uykusunda sanırsam.