bugün
- bir erkeğe saklama kabında sarma götürmek6
- yasak cinsel ilişkiler12
- ortada bir yolsuzluk olmaması28
- hala mehdiye deccale inanan insanların olması6
- arkadaşlar biraz dertleşelim mi23
- gocu'nun 2 günde unutulması11
- kadınların bilerek kavga çıkarması5
- inci sözlük11
- abberline ın yeni hesabı12
- finansal yeniden yapılandırma sözleşmesi3
- finansal yeniden yapılandırma çerçeve anlaşması3
- italya attı2
- bornova girişindeki ikiz kuleler3
- hepinizi yazdım bir kenara8
- ankara da aym önünde intihar eden emekli polis16
- deniz göktaş6
- torbalı3
- yasaları çiğneyip içeri tıkanınca ağlayan zevat5
- 2026 yılında 2000 model opel vectra almak3
- gurbuz bin ismetinovic bin mehdiyiç inç vinç boliç3
- true'nun çaylak olması3
- judas'ın ölmesi6
- mitsubishi lancer2
- ekşi sözlük7
- sözlük yazarı sevgilinin yatağa sıçması7
- yilan hikayesindeki kursat7
- s'i l v'e r m'i s t17
- süzer plaza2
- nihayet bitti çaylaklık4
- yağmurlu gece3
- 2003 model seymbol alınır mı9
- allah'ın yeryüzündeki halifesi imam mehdi4
- opel astra g2
- ben peygamberim diyenlerin deli olduğu gerçeği2
- gusl abdestinin kokeni tanah tır4
- opel vectra b2
- queen taverna4
- melih gökçek soruşturması ne oldu22
- ipkis'in güzel entryler girmesi4
- ismet adının kuranda geçmemesi2
- ismet dur allasen zaten ortalık karışık5
- nasıl faydalı olunur4
- fiat egea cross2
- mutluluğun yan ürün olması hali2
- romanya53
- bana onu sormayin6
- kemal kılıçdaroğlu5
- sözlükte kavga edecek birini bulamamak3
- sözlük yazarlarının kombinleri14
- 28 eylül dünya kuduz günü5
soba ile keyif yapma eylemidir. ihtiyaç olan hedeler; tercihen odun sobası* bir miktar mandalin, çaydanlık ve çay gereçleri ibr de elbette ki kestane.
bunu kaloriferli evde yaşayan büyükşehir insanı pek bilmez sanırım. kaloriferin ısısı gibi değildir, iliklerine kadar vurur o sobanın ısısı. ayrıca evdeki tüm aile bireylerini toplayıcı bir özelliği vardır. bunu eski anadolu mimarlığındaki megaron mimarisine benzetmek mümkün; tek bir oda ve içeride bir ocak. neden? çünkü ocak kutsaldır, aile ocağı kutsaldır. bu nedenle eski anadolu'da tapınım mimarisinde hep ocak görülür. evet peki neden? aile kutsaldır ve ısınmak için ocağa yaklaşan bireyler bir arada kendilerini güçlü ve güvende hissederler. kaloriferli evdeki ahali ise kafasına göre kendi odasına kapanabildiği için gittikçe yalnızlaşır ve bir süre sonra bir aile ferdi olduğunu unutabilir*.
efendim düşünsenize an itibariyle yanan sobanın etrafında toplanıp inceden de bir müzik filan açıp kestane, çay allah ne verdiyse tüketilip sohbet edilse fena mı olurdu?
edit: evet şu an soba keyfi yapıyorum. eşim ve çocuğumda gelicek birazdan.
bunu kaloriferli evde yaşayan büyükşehir insanı pek bilmez sanırım. kaloriferin ısısı gibi değildir, iliklerine kadar vurur o sobanın ısısı. ayrıca evdeki tüm aile bireylerini toplayıcı bir özelliği vardır. bunu eski anadolu mimarlığındaki megaron mimarisine benzetmek mümkün; tek bir oda ve içeride bir ocak. neden? çünkü ocak kutsaldır, aile ocağı kutsaldır. bu nedenle eski anadolu'da tapınım mimarisinde hep ocak görülür. evet peki neden? aile kutsaldır ve ısınmak için ocağa yaklaşan bireyler bir arada kendilerini güçlü ve güvende hissederler. kaloriferli evdeki ahali ise kafasına göre kendi odasına kapanabildiği için gittikçe yalnızlaşır ve bir süre sonra bir aile ferdi olduğunu unutabilir*.
efendim düşünsenize an itibariyle yanan sobanın etrafında toplanıp inceden de bir müzik filan açıp kestane, çay allah ne verdiyse tüketilip sohbet edilse fena mı olurdu?
edit: evet şu an soba keyfi yapıyorum. eşim ve çocuğumda gelicek birazdan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar